Росен Плевнелиев: Имам доверие в българския съд

Имам доверие в българското правосъдие. Това заяви във Варна в петък президентът Росен Плевнелиев. По същото време съдии от цялата страна протестираха в София заради уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова.
Плевнелиев посети в петък Варненския окръжен съд и присъства на гласуването за кандидати за изборни членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от квотата на съдебната власт. Президентът изрази увереност, че неговото посещение във втория по натовареност съд в България е знаково и че по този начин той доказва големите надежди, които президентската институция гласува на съдебната власт.
„Варненският окръжен съд може да бъде модел и образец за подражание на всички останали съдилища в България. Възхитен съм от начина, по който се проведе изборът за кандидати за членове на ВСС. Ако навсякъде изборите минат по този начин, аз съм убеден, че новият Висш съдебен съвет ще свърши добре своята работа и само по този начин съдебната власт ще възвърне доверието на българските граждани”, категоричен бе Росен Плевнелиев.

Станете почитател на Класа