Ваньо Шарков обеща да се бори с опитите за разбиване на дясното

Кандидатът за лидер на СДС Ваньо Шарков обеща да се бори “с опитите за разбиване на автентичното дясно“. Шарков подписа в петък „син договор за политическо доверие“ с представителите на младежката организация на партията в София.
Балотажът за избор на лидер на СДС е в неделя, като за поста се състезават Ваньо Шарков и кметът на Карлово Емил Кабаиванов.
„Няма да участвам в самоцелното сключване на безпринципни коалиции, неотговарящи на политиката на СДС и волята на десните избиратели“, заяви Ваньо Шарков.
„Ако бъда избран за председател на СДС заявявам, че ще работя с всички местни организации, с всички членове на СДС, които искат да видят силна и модерна партия. Ще се боря за връщане на доверието в СДС като представител на свободните и независими десни хора в България“, допълни кандидат-лидерът на СДС.
Ще бъда безкомпромисен към злоупотребите, предателствата и опитите да бъде продаден и подчинен СДС, ще направя всички по силите си да превърна СДС в решаващ фактор в бъдещо реформаторско управление в България, каза още Шарков.
От своя страна, другият кандидат за син лидер Емил Кабаиванов също се обяви за „възраждане на СДС“ и срещу влизане в неясни коалиции. Кабаиванов се обяви категорично против продължаването на Синята коалиция.
Зад номинацията на Ваньо Шарков застана Мартин Димитров, който подаде оставка като лидер на синята партия заради несъгласието на ръководството на СДС да продължи коалицията с ДСБ. Кандидатурата на Емил Кабаиванов пък бе подкрепена от Румен Христов, който се отказа от участие в първия тур на вътрешния вот за нов председател.

Станете почитател на Класа