Бойко Борисов пита лекари: Къде е тоя, якия касапин?

Къде е тоя, якия касапин? Това попита в шеговит тон премиерът Бойко Борисов по време на награждаването на лекарите, които се погрижиха за пострадалите израелски туристи след атентата от 18 юли на летището в Бургас.
Медиците получиха специални награди от Министерството на здравеопазването в сряда.
Д-р Асен Кърджиев от Центъра за спешна медицинска помощ – Бургас, д-р Георги Матев, управител на болницата в Бургас и Георги Паздеров, директор на РЗИ – Бургас, получиха наградата на министъра на здравеопазването за особени заслуги. Още 15 лекари от "Пирогов" и ВМА бяха отличени с грамота за изключителния професионализъм, който са проявили преди седмица, оказвайки помощ на всички пострадали след терористичния акт.
Над 100 души се включиха в действията след атентата, обобщи здравният министър Десислава Атанасова
„Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, специално да благодаря на тези доктори от ВМА, които за по-малко от 30 минути съумяха с личните си автомобили да дойдат на аерогарата и да излетят със самолета за Бургас, на тези, които са били на почивка и само като са чули за тежкия инцидент от плажа са отишли, слагат престилки и ръкавици, влизат и започват да оперират“, каза още премиерът Бойко Борисов.

Станете почитател на Класа