Неправоспособен мотоциклетист помете четирима младежи на тротоар в Приморско

Неправоспособен мотоциклетист помете четирима младежи в Приморско в понеделник, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.
Инцидентът е станал около 4.00 часа сутринта по вътрешния път от Приморско за Китен, в района на ММЦ – Приморско до заведение "Делфин", на първата кула край плажа. Мотоциклетът "Сузуки СРАД 600", със софийска регистрация, е бил управляван от 22-годишния П.П. от София - непритежаващ валидна категория за управляваното от него МПС. Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост той преминал покрай група младежи, стояща на тротоара, загубил контрол над мотора, удря се в бордюра на тротоара и помита стоящите на него четирима пешеходци – В.А., 16-годишна, Л.И., 17-годишна, Т.У., 17-годишен и А.М., 15-годишна, всички от Петрич, летуващи на море. При инцидента са пострадали водачът на мотоциклета, който не е ползвал предпазна каска, получил е счупване на черепа и е откаран в МБАЛ – Бургас, настанен за лечение с опасност за живота. Пострадали са и стоящите на тротоара вдясно по посока на движението – В.А. - със счупен крак и общи наранявания, Л.И. - получила охлузвания по тялото, Н.У. - получил контузия на глезена, и А.М. - получила контузия на глава и ходилата, и четиримата младежи са без опасност за живота.
Друг мотоциклетист е загинал на място при пътен пътен инцидент на пътя в област Търговище, съобщиха от ОДМВР в Търговище. Инцидентът е станал в неделя около 13.20 часа на първокласен път София-Варна по посока София-Варна. Мотористът К.К. с “Хонда” – 1000 куб см с добричка регистрация, на 38 години, е излязъл извън пътното платно при опит за изпреварване и е загинал на място.

Станете почитател на Класа