Бедните нации включаю България страдат от неправилна медицинска помощ

Неподходящо оборудване подкопава усилия медицинската помощ в развиващите се страни, смятат експерти.
Съвместна Lancet и Кралския колеж в Лондон преглед бедните страни са били дадени устройства, те не биха могли да използват или поддържат.
Той заяви, че богатите нации трябва да се стреми усилията си към по-ниски разходи оборудване, специално пригодени за нуждите на развиващия се свят.
Изследванията са показали, 40% от устройствата в бедните страни са извадени от експлоатация, в сравнение с 1% в развития свят.
Дарени медицинско оборудване е един от основните източници на доставка за развиващите се страни, с някои нации, които разчитат на помощта до 80% от тяхната инфраструктура.
Но изследователите даде няколко примера за оборудването, да бъдат дарени, че просто не е подходящ.
Болница Гамбия е връчени кислородни концентратори, устройства, използвани за да предложи високи концентрации на кислород при пациенти, които не е имало напрежение, съвместим с местни доставки на електроенергия.
мобилните телекомуникации
В друг случай е в болница в Никарагуа светлини за оперативен театър, но те ​​не могат да си позволят луковиците.
В доклада се казва, богатите страни трябва да съсредоточат усилията си върху това, което те наричат ​​"пестеливи технологии".
Те включват неща като подножието на Джайпур, гумена протеза за хора, които са загубили крак под коляното.
Нейният дизайн позволява на потребителите да ходите по неравни повърхности, без обувка.
Друго предложение е на еднократни игли се използват за намаляването на равнищата на заразяване чрез игла повторна употреба.
Питър Хюит, един от авторите на доклада, заяви: "Ние трябва да помним, че най-здравните технологии е предназначен за среда с високи разходи за здравеопазване, на надеждни доставки на енергия и голям брой от обучени здравни специалисти.
"Това не винаги е подходящ за развиващия се свят."
Но в доклада призовават богатите държави да обмислят по-широкото използване на мобилните телекомуникации, като посочи, че докато основните услуги, като например канализация остава проблем, много хора са имали достъп до телефони.
Той каза неща, като например спиране на тютюнопушенето и надзор на заболяването може да се направи чрез мобилни телефони.

Превод: Антон Ашиков
Източник: BBC

Станете почитател на Класа