Бързото хранене води до диабет

Изглежда, че вашите родители са били прави, когато са говорели, да дъвчеш храната си правилно. Учените са установили, че хората, които дъвчат дълго време и не бързат избягване не само лошо храносмилане, но също така и да подобри шансовете за избягване на диабет.

Изследователите са открили, че тези, които се хранят бързо са два и половина пъти повече изложени на риск от заболяване на проблема. Теорията е, че това се случва, защото яденето много бързо насърчава наддаване на тегло, което може да предизвика болестта.

Изследването е проведено от изследователи в Литва, които изследвали 702 души, включително 234, които току-що били диагностицирани с диабет тип 2. Те отговориха на подробни въпросници за начина си на живот и предмети, като например диети, упражнения и дали са пушени.

Водещият изследовател д-р Лина Radzeviciene от литовската университет по здравни науки заяви: "Разпространението на диабет тип 2 се увеличава в световен мащаб и да стане световен пандемия. Тя се появява за включване на взаимодействието между на податливи генетични среди и факторите на околната среда. "Важно е да се идентифицират променливите рискови фактори, които могат да помогнат на хората да намалят шансовете си за развитие на болестта.".

Превод: Антон Ашиков
Източник: www.my-health-world.com

Станете почитател на Класа