Жрица разтърси хотелския бизнес в Австралия

Хотелският сектор в Австралия е разтърсен от решението на австралийски съд, който реши в полза на проститутка дело за дискриминация срещу мотел, предаде АП.


Досега хотелиерите смятаха, че имат право да решават кого да допускат в своите хотели и мотели, посочва АП. Съдът обаче реши, че мотелът "Дроувърс рест" в миньорския град Моранба в щата Куинслънд е нарушил правата на проститутка, чието име не се споменава, като не й разрешил да наем там стая, за да обслужва клиентите си. Проститутката 17 пъти наемала стая в мотела, преди през 2010 г. собствениците да разберат с какво всъщност се занимава тя.

Жената загубила първото дело пред едночленен съдебен състав, но обжалвала решението пред двучленен трибунал, който отсъдил в нейна полза. Тя се надява да получи обезщетение заради проява на дискриминация в размер на близо 32 000 щатски долара. Проституцията в Куинсленд е законна, а дискриминацията, основаваща се на нарушаването на каквато и да било законна дейност се смята за престъпление.

Освен това районът преживява бум в заетостта в мините, стимулиран от договорени огромни доставки на суровини за Китай. Тази конюнктура естествено привлича към района и секструженички.

Автор:
БТА

Станете почитател на Класа