“Ейсър”: Таблетът на “Майкрософт” е “негативен” за пазара на персонални компютри

В интервю за “Файненшъл таймс”, Дж.Т. Уанг каза: “Казахме им (на “Майкрософт”) да го помислят.” “Ще има оптрицателен ефект на пазара, и други производители може да реагират негативно. Не е нещо, в което сте добри така че, моля, помислете добре.”
В същото интервю Кемпбъл Кан - президент на Ейсър за персонални компютри твърди, че “Мйкрософт” излага на опасност връзката си с производителите, ако продължава на хардуерната арена. Той каза: “Майкрософт” не ни е показал много ясна картина... Дали иска само да пусне на пазара нещо ново като концепция и да продължи да работи с производителите на персонални компютри, или навлиза в хардуерния бизнес? Можем ли да разчитаме на него, или да търсим алтернатива?”
В едно съобщение “Майкрософт” каза, че разбира безпокойството на “Ейсър”: “Нашите таблети ще са в конкуренция с продуктите на партньорите, което може да влияе на тяхната обвързваност към нашата платформа.”
Таблетът Surface на “Майкрософт” беше анонсиран юни и се очаква на пазара по-късно тази година. Ще има два модела: Surface, който ще работи с Windows RT, прoцесор ARM и 10,6-инчов екран, и Surface Pro – с Windows 8, процесор Intel и Full HD екран.
Засега производители на “Майкрософт”, вклюително и “Ейсър” не знаят каква ще е цената на таблета, но някои експерти прогнозират, че може да струва до 1200 паунда (2950 лв.).

Източник: T3 Online

Станете почитател на Класа