Алчни българи

Под горното заглавие британският вестник "Сан" съобщава за  български цигани, дошли във Великобритания, за да се възползват от социалните помощи. Получили къща само три седмици след като пристигнали в страната. Руси Георгиев на 41 г. и партньорката му Мариана Събева на 34 г. и техните седем деца потеглили за Обединеното кралство, след като останали у нас без препитание.
Циганите са пристигнали легално с автобус и европейските си паспорти. Преди да се разположат пред католическата катедрала в центъра на Лондон, те са били настанени в общински център за извънредни ситуации. "Сан" видя, че те живеят в отвратителни условия сред купища боклуци и спят пред вратите на катедралата.
Цитира се още и българин, който обяснява, че "те са чули за помощите и са дошли да се възползват, предложиха им безплатни билети да се върнат в България, но те искат да останат". "В България те не могат да получат такива помощи. Още и още хора ще започнат да го правят."

www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/4531362/Bulgarian-gypsies-who-came-to-UK-to-get-benefits-are-housed-3-weeks-after-arriving.html

Станете почитател на Класа