Тайнственият "Проект 1794"

Засега офицално извънземни същества не съществуват, но летящи чинии по всичко изглежда, че има. Тези дни Националният архив на САЩ публикува схеми, чертежи и други подробности около засекретен военен проект от петдесетте години на миналия век, под името "Проект 1794". Както пише "А1.он", той е имал за цел изграждането на свръхзвукови летящи чинии.

Анализът на цялостната документация по този проект, който доскоро се е водил с гриф "Строго секретно" показва, че авиацията на САЩ съвместно с една канадска компания, която вече не съществува, са имали договор за изграждането на летателен апарат, който не прилича на нито един познат дотогава самолет или вертолет. Съдейки по материалите, "Проект 1794" е преминал през всички етапи на развитие, като се е стигнало дори до изграждането на прототип.

В меморандум от 1956 г. се посочва, че летящата чиния е трябвало да лети на височина по-голяма от 30 000 метра, като максималната й скорост е трябвало да бъде 1000 морски мили.

Според специалисти, ако тези планове се били реализирали, то тогава би могло да бъде създаден прототип на летяща чиния, която да излита и да каца вертикално.

Съдейки по наличната документация, цената на прототипа се оценява на 26,6 милиона долара, което за днешните условия не е голяма сума за подобен проект.

/НИ/


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа