Престъпността в Ню Йорк расте заради Apple

Наблюдава се ръст на престъпността в Ню Йорк, породен от Apple, заяви комисарят на полицията Рей Кели, цитиран от Телеграф. По неговите думи, през миналата година са регистрирани над 13 хиляди кражби на продукти с марката на Apple.


Популярността на Apple вече е толкова голяма, че доведе до ръст с 4% на престъпността в Ню Йорк, по данни на полицията

Преди десет години броят на престъпленията от подобен характер, свързани с Apple, е бил само 86. През първите девет месеца на настоящата година в Ню Йорк са откраднати почти 11 500 устройства на Apple, което е с 40% повече спрямо същия период на миналата година.

Нивото на престъпността в града е нараснало с 4% за разглеждания период, като немалка заслуга за това има компанията от Купертино, смятат в полицията. За да противодействат на престъпността, властите често провеждат акции в началото на продажбите на нови устройства на Apple.

Тази година, например, полицията регистрира серийните номера на iPhone 5 и контактните данни на купувачите. Шефът на полицията съветва всички потребители да си инсталират приложение Find My iPhone, което помага за бързо откриване на краден телефон.

Станете почитател на Класа