ЕVN: Няма следи от взрив по трансформатора и разпределителните табла на трафопоста

Няма следи от взрив по трансформатора и разпределителните табла ниско напрежение на трафопоста, установява първият външен оглед на повредения трафопост. Това съобщиха от EVN България във връзка с инцидента с техен трафопост в жилищен блок в Бургас. Това показва, че трансформаторът не се е взривил, допълват от компанията.

Екипи на дружеството все още не са допуснати до помещението на трафопоста от следствените органи, но огледът отвън показва механичната цялост на трансформатора, таблата, предпазителите високо напрежение и кабелите. Няма следи от изтичане на масло.

Специалистите от Австрия се очаква да пристигнат до края на деня. Двете независими една от друга технически експертизи за установяване на причината за инцидента ще започнат работа при първа възможност. Подобен инцидент се случва за пръв път в историята на дружеството. Продължава и вътрешното разследване на компанията.

Екипи на EVN България успяха да възстановят захранването на по-голяма част от клиентите в района на инцидента с трафопоста в Бургас. Все още без електрозахранване са апартаментите, намиращи се в пострадалия вход на жилищната кооперация, където се намира авариралия трафопост. Работи се усилено по осигуряването му с цел до края на деня хората там да получат електричество.

Междувременно екипи на EVN България Електроразпрeделение извършват проверки на всички трафопостове, разположени в сгради на територията на Бургас.

Представителите на дружеството работят в тясно взаимодействие с представителите на местната власт, пожарната и МВР за координиране на действията по преодоляване на щетите и подпомагане на пострадалите. Всяка информация, която стане известна във връзка с инцидента ще бъде своевременно оповестявана.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа