Цветът на световната аристокрация на сватбата на люксембургския престолонаследник

Аристократи от много страни по света се събраха днес в катедралата "Света Богородица" на Люксембург за религиозното бракосъчетание на престолонаследника на Люксембург принц Гийом и младата белгийска графиня Стефани дьо Ланоа – събитие, което по изключение фокусира вниманието върху миниатюрното и спокойно херцогство.

Двадесет и осем годишната графиня Стефани, най-малкото от осемте деца на старо белгийско аристократично семейство, влезе в катедралата под ръка с големия си брат Жеан и под звуците на органа. Тя бе в бяла булчинска рокля на дизайнерката Ели Сааб от дантела в цвят слонова кост с избродирани със сребърна нишка листа, с три четвърти ръкави от дантела и с воал от копринен тюл също слонова кост със същата бродерия.

Младоженецът 31-годишният принц Гийом във военна униформа пристигна заедно с майка си великата херцогиня Мария-Тереза, коя бе в тоалет с цвят на окрал.

Гийом, бъдещият седми велик херцог на Люксембург, сключи вчера граждански брак със Стефани в кметството на Люксембург.

В часа преди церемонията принцове и принцеси от европейските и близкоизточните монархии преминаха по червения килим до входа на храма под блесналото слънце и мекото за сезона време.

Сред гостите са принцеса Каролин от Монако, принц Едуард, третият син на английската кралица, японският престолонаследник Нарухито, а също белгийският крал Албер II и кралица Паола, които са в роднински връзки с люксембургските херцози.

За сватбата пристигнаха още кралят на Норвегия Харалд V и кралица Соня, принц Ханс-Адам II на Лихтенщайн, холандската кралица Беатрикс, кралица Маргрете на Дания със съпруга си принц Хенрик, шведската кралица Силвия и принцеса Лала Салма, съпруга на мароканския крал Мохамед VI. Сред тях е и Симеон Сакскобургготски.
news.bgnes.com

Станете почитател на Класа