Открива се трудова борса за български студенти в Лондон

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов ще открие информационно-трудова борса за български студенти в Лондон. Българските студенти и млади специалисти във Великобритания и Северна Ирландия ще имат възможност да осъществят директен контакт с 11 български и чуждестранни работодатели на българския пазар на труда.

Всички заинтересовани ще получат информация за възможностите за работа и развитие на кариера в България. В българската делегация, която се води от министър Младенов, са включени експерти от Министерство на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта, Националния осигурителен институт, Националната агенция по приходите и Националната здравноосигурителна каса.

Към момента в университети и колежи в Обединеното кралство следват и специализират към 10 000 българи. Двудневната програма на министър Младенов във Великобритания включва срещи с министъра на Департамента по заетостта и пенсиите на Обединеното кралство и Северна Ирландия и с министъра в Департамента на бизнеса, иновациите и уменията.

bnt.bg

Станете почитател на Класа