Опипваха френска журналистка на площад "Тахрир"

Кореспондентката в Египет на телевизия "Франс 24" Соня Дриди бе нападната и стана жертва на опипвания със сексуален характер в петък на площад "Тахрир" в Кайро, разказа тя пред АФП.

Това е нов епизод на насилие срещу журналистки в египетската столица.

Тя разказа, че е била заобиколена от тълпа предимно от млади мъже, които започнали да я опипват, докато тя имала директно включване за денонощния новинарски канал.

Посегателството траяло няколко минути, докато накрая неин приятел я спасил.

"Дърпаха ме отвсякъде. Разбрах (по-късно), когато някой закопча блузата ми, че тя бе разгърната, но не бе разкъсана. Избегнах най-лошото благодарение на солидния си колан" и на помощта на един приятел, каза тя.

След като била повлечена от тълпата, сред която тя била опипвана, журналистката се спасила в ресторант за бързо хранене на площад "Тахрир".

Тя каза, че ще подаде жалба, но при други подобни случаи полицията не успя да арестува виновните.

Дирекцията на "Франс 24" осъди строго повтарящите се случаи на агресия срещу журналистки, които трябва да могат да упражняват свободно професията си навсякъде по света.

В момента "Франс 24" прави всичко възможно с подкрепата на френското посолство в Кайро, за да осигури безопасността и репатрирането във Франция на своята кореспондентка", съобщиха от телевизията.

По улиците на Кайро тормозът на жени, мръсните закачки и понякога неуместните жестове са нещо обикновено.

Напоследък, свидетелствата от площад "Тахрир", в които се съобщава за истинска сексуална агресия, дори изнасилвания, се увеличават, без да предизвикат обаче реакция от страна на властите.
bgnes.com

Станете почитател на Класа