Кунева участва в конференция на Световния икономически форум

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева е в Рим за участие в Конференцията "Възстановяване конкурентоспособността на Европа", организирана от Световния икономически форум. В качеството й на председател на Борда на Европейския политически център Кунева ще е водеща на дискусия на тема: "За вдъхновение на поколението - следващите стъпки за осъществяването на Европейския проект". Дискусията ще обсъди нови идеи, които да допринесат за сближаване на европейските жители и да засилят подкрепата за съюза сред младото поколение.

Форумът се организира със съдействието на италианското правителство и ще бъде открит от премиера Марио Монти, а участие в него ще вземат политици, икономисти и представители на водещи мултинационални корпорации от Европа, САЩ и Азия.

Световният икономически форум е международна неправителствена организация със седалище в Женева, Швейцария, създадена през 1971 г. от професора по икономика Клаус Шваб. Това е второто участие на Меглена Кунева в Конференция на Световния икономически форум през тази година. В началото на юни в Истанбул Кунева беше единственият български представител, взел участие на форум, посветен на развитието на Близкия Изток, Северна Африка и Евразия.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа