Д-р Любомир Кулински: Нито един килограм от боба с червеи не е раздаден

В две областни служби на БЧК – в Плевен и в Добрич, са засечени количества боб, доставени по линия на програмата "Благотворителност" към ЕС, който е с видими мъртви паразити в него. Това заяви пред Нова телевизия д-р Любомир Кулински, директор „Контрол на храните” в Агенцията по безопасност на храните.

Пусната е проба в най-близките лаборатории. Резултатите показват, че в боба има мъртви паразити, които го правят негоден за консумация, допълни Кулински.

Той подчерта, че срокът на фасула не е изтекъл. Бобът е годен до 2014 година, просто в него има гъгрици. Нито един килограм не е раздаден, подчерта той. Изчакваме да видим какво ще е решението за тези количества, защото те изобщо не са малко.

Д-р Любомир Кулински бе категоричен, че доставчикът на боба ще си понесе отговорността. При всички случаи ще има акт за нарушение. Мерките, които предприемем, ще бъдат изцяло за сметка на доставчика, каза още той.

Кулински добави, че предстои да бъдат засилени проверките в складовете на БЧК и на местата, в които се предлагат храни за социално слаби хора.

Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа