Продължава драмата с българите в Малайзия

Близките на двамата българи, осъдени на смърт за внасяне на амфетамини в Малайзия, са поканени днес в министерството на външните работи.

От институцията уточниха, че срещата цели само рутинни пояснения. В същото време бащата на осъдения Георги Бакалов заяви, че се надява на финансова помощ от държавата.

До днес близките на Георги Бакалов и Иван Костов са платили по 20 хиляди и 300 долара за защитата им. Според тяхната справка, са наели един от най-добрите адвокати.

Той обаче вече заяви, че ангажиментът му е приключил с произнасянето на присъдата от онзи ден - смърт чрез обесване заради внасяне на над пет килограма амфетамини в Малайзия.

За обжалването трябва да бъде сключен нов договор и да се плати отново.

За новините на Нова бащата на Георги - Диньо Бакалов обясни, че никое от семействата на осъдените не може да си позволи нов заем, за да доплати на адвоката.

От Външното министерство обаче вече уточниха, че плащането на защитата не само в България, но и в целия Европейски съюз следва да поемат подсъдимите и техните близки. Те потвърдиха ангажимента за дипломатически преговори смъртната присъда да бъде заменена с друго наказание.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа