Microsoft може би тества собствен смартфон

Базираният в Редмънд американски софтуерен концерн Microsoft все повече залита по модела на Google и Apple.
Въпреки че засега това са само слухове, все повече неща загатват, че компанията ще представи и смартфон Surface, след като по-рано през годината изненада всички с първия таблет под собствената си марка. Досега се твърдеше, че компанията ще има такова устройство, но ще го представи не по-рано от 2013 г.
Според източници на The Wall Street Journal все още нещата са в много ранна фаза и не е ясно какво точно ще излезе. Реномираният вестник пише, че компанията вече тества устройството с азиатските си партньори, които са поддоставчици.
Хардуерните спецификации остават неясни. Според WSJ се очаква прототипите да са с диагонал на дисплея между 4 и 5 инча. По всяка вероятност операционната система ще бъде Windows Phone 8. През третото тримесечие на 2012 г. онлайн платформата на Microsoft увеличава разпространението си, но намалява пазарния си дял. Това трябва да се промени с Windows Phone 8, като първите устройства вече са на пазара.
Преди две години Microsoft вече се провали със собствения си смартфон Kin. Само два месеца след пускането му на пазара проектът бе прекратен. Служителите, работещи про проекта, бяха интегрирани в подразделението за Windows Phone.
През юли 2012 г. главният изпълнителен директор на Microsoft Стив Балмър заяви, че не изключва напълно разработването на собствен за компанията смартфон, но все пак не направи ясно изявление.



dnes.bg

Станете почитател на Класа