Изгоря ферма на кметски наместник

Пожарът в село Падеш, намиращо се на 10 км западно от Благоевград, е избухнал малко след 20,30 часа вчера, два противопожарни автомобила са гасили горящата сграда. Изгорели са към 120 квадратни метра покривна конструкция, 4 т слама и 3 т люцерна. Отглежданите в нея домашни животни - 30 прасета и майки са спасени.

Селскостопанската сграда е собственост на 56-годишния Александър Петкашев, който на местните избори през есента на миналата година като кандидат на ГЕРБ изгуби с 5 гласа битката за кметския пост в Падеш от дългогодишния управник на селото Валери Качулски. По-късно кметът на Благоевград Атанас Камбитов, чийто родители са от Падеш, назначи Петкашев за кметски наместник на съседните села Габрово и Дебочица.

"Палежът е умишлен. Малко преди пожара минах от тук, отидох при близки на 100 метра от тук, 10 минути по-късно сградата вече гореше отвсякъде, подготвена работа" Петкашев. "В тоя живот все пречиш на някого", уточни още той. Петкашев е бизнесмен, има фурна за хляб, гледа и домашни животни.



bgnes.com

Станете почитател на Класа