Българска водка с Master отличие сред световни алкохолни лидери

Тази седмица пристигна вест от Кан, която гласи, че родната водка Flirt е Master сред водките на 2012 г. Според отличията и класацията, резултат от слепи дегустации на редица експерти от журито на конкурса The Spirit Masters, българската напитка превъзхожда марки като Finlandia и Danzka. В почетната стълбица на конкурса, провеждан ежегодно от списание The Spirits Business, отличията се подреждат в следния ред: Silver, Gold и най-високото възможно – Master. В историята на България няма алкохолен бранд, който да се е завърнал с най-голямото възможно отличие от конкурс с такъв ценз, а именно с признание за световен първенец сред водките.

Голямата награда е присъдена от многочленно международно жури в състав от дестилъри, журналисти, пишещи ревюта за алкохолни продукти, бармани в престижни хотели и търговци, които отговарят за спиртните напитки в големи търговски вериги. За да достигнат до това си решение, те са провели неколкостепенни „слепи” дегустации на най-добрите брандове в света. Мекият и балансиран вкус на българската водка, събуждащ емоция, е спечелил категорично специалистите в бранша. Поредното доказателство, че в технологичен план страната ни не на световно ниво, защото Flirt водка е произведена с една от най-модерните технологии в Европа за дестилиране на зърнен спирт, извлечен от селектирана пшеница. Контролът на качеството на съставките е безкомпромисен, коментират от компанията производител.

Освен Master отличие, водката получи и златен медал за „Дизайн и опаковка”. Това не е голяма изненада за хората, които следят бранша отблизо. Миналата година компанията направи редизайн на марката съвместно с една от най-известните агенции за продуктов дизайн в Европа – JustBlue. Новият външен вид на напитката впечатлява с елегантност, изчистени линии и създава усещане за класен продукт с кристална чистота. Това е повече голям успех за Flirt, чиято цена е много по-разумна и достъпна от конкурентни напитки с добра разпознаваемост и висока популярност, изграждани години наред.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа