Защо изборите в САЩ са сигнал за края на традиционните политически кампании

Проследяването на тазгодишните избори за президент на САЩ след множеството медийни канали, беше толкова впечатляващо, колкото и чакането на резултата от гласуването. След като и двамата кандидати (Барак Обама и Мит Ромни) изхарчиха комбинирано над $2.4 милиарда за кампаниите си, изборите за американски президент се превърнаха в едни от най-скъпите в историята.

За един британски наблюдател, американската политическа реклама изглежда един вид извънземна; това което трябва да се отбележи е непрекъснатият поток от телевизионни реклами, които се появяват на почти всяка рекламна пауза по американските телевизии.

Според проучване на Say Media, американските гласоподаватели гледат повече видео чрез дигитално излъчване и мобилни устройства. Резултатите от изследването откриват това, че по-голям брой гласоподаватели не гледат телевизия на живо, а използват нови методи да консумират медии, вариращи от онлайн видео услуги до таблети и смартфон устройства, които правят лесно пропускането на реклами, пишеprkernel.com.

През 2012, 42% от американците, които са имали намерение да гласуват, не са използвали телевизията като техен основен източни на видео съдържание. Почти половината от 20 часа за гледане на видео на седмица не е насочено към телевизията – устройства като Apple TV, Roku и конзолни видео игри са били използвани с половин час повече за достъп до видео съдържание спрямо миналата година.

При притежателите на смартфони се забелязва възход – почти половината от евентуалните гласоподаватели разполагат със смартфон. По-конкретно, във Флорида и Охио, притежателите на смартфони са се увеличили драстично, с 53% и 41% притежаващи смартфони през 2012, което е с 15% и 14% повече спрямо миналата година. Една трета от гласоподавателите притежават таблет, доставяйки нов канал за политически кампании, които искат да достигнат до потенциални гласоподаватели.

В сравнение с резултатите от миналата година, когато много гласоподаватели все още са гледали телевизия на живо, през тази година, 32% от тях са пропускали напълно рекламите, гледайки телевизия, записана от DVR устройства.

“Възходът на излъчването на дигитално съдържание и навлизането на мобилните устройства, доведоха до трансформация на начина по който ние консумираме медиите”, споделя Дейвид Токхайм, главени вицепрезидент в Say Media. “След като повече хора откриват, че техните лаптопи, смартфони и таблети са по-удобен начин за консумирането на съдържание, рекламодателите, и по-специално политическите, имат нужда да се адаптират и да пренасочат техните стратегии за да са сигурни, че достигат до ключови публики преди избори.”, допълва Токхайм.

“Политиката е сериозна игра и игнорирането на такава голяма група от гласоподаватели може да доведе до фатален край”, смята Майкъл Бийч от Targeted Victory.

В условията на консумация, гласоподавателите и в двата щата са направили значителна промяна в начина по който гледат видео съдържание; при гласоподавателите във Флорида, 52% са гледали видео чрез интернет, което е с 44% спрямо миналата година. Жителите на Охио, които са гледали видео на компютър или лаптоп са били 42%, което е с 5% повече от миналата година.

С цел да се обвържат с тези ключови гласоподаватели, политическите рекламодатели трябва да адресират нови стратегии сред тези платформи, което може да се окаже решаващо за крайния резултат от изборите.




Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа