Полицията намери две деца на 11 и 12 години, избягали от домовете си

Полицията издири две момчета на 11 и 12 години от Сливница, избягали от домовете си вчера следобяд, съобщиха от ОДМВР в София. След двучасово активно издирване малолетните бегълци били намерени в гара Яна.
Снощи около 20.30 часа в районно управление „Полиция”- Сливница били подадени сигнали от майките на две момчета, които напуснали домовете си между 15.00 и 15.40 часа същия ден и оттогава били в неизвестност. Незабавно било предприето местно издирване, в рамките на което само след два часа полицаите открили децата в къща на ул. „Стефан Стамболов” в гара Яна, където живеел бащата на по-голямото.
Полицейските служители съпроводили момчетата до районното управление в Сливница, където им били снети обяснения от инспектор от детска педагогическа стая. Малолетните разказали, че взели спестяванията от касичките си, общо около 110 лева, след което се качили на влака за София. Оттам продължили с такси до гара Яна. Идеята била на 12-годишния, който искал да се види с родния си баща, с когото контактувал само по интернет. Пред служителите на реда момчето споделило, че майка му и втория й съпруг го тормозели и това го накарало да избяга при биологичния си баща. В хода на разследването не били установени физически белези за насилие над момчето, по-скоро на база събраните данни се касаело за неглижиране от страна на семейството му. На шестокласника е предоставена полицейска закрила и е настанен в кризисен център за деца в Драгоман. Уведомен е отделът за закрила на детето за предприемане на съвместни действия по случая. 10-годишният е предаден на родителите му.

Станете почитател на Класа