Добре дошли в новата, дигитална планета Земя

Социалната медия – жива, дишаща, млада, на моменти разочароваща, мистериозна, актуална, влиятелна, динамична, нецензурирана, революционна. Но преди всичко фактор, който променя облика на света.

Днес има един милиард души във Фейсбук, което прави мрежата третата най-голяма страна в света след Китай и Индия, по-многобройна дори и от САЩ.

Над 50% от населението на света е под 30-годишна възраст. А всеки ден близо 20% от написаните в Гугъл думи и фрази не са били търсени никога.

До 10 години над 40% от компаниите в списъка "Форчън 500" вече няма да бъдат част от него.

Социалната медия днес е дейност №1 в Интернет. Въпреки това Туитър, Фейсбук, ЮТюб и Гугъл не са добре дошли в Китай. Социалната медия дори въздейства на нашите отношения извън Мрежата.

1 от всеки 5 двойки се среща онлайн. 3 от 5 гей партньори също се запознават в Интернет. 1 от всеки 5 развода се дължи на Фейсбук. От днес това, което се случва във Вегас, си остава във... Фейсбук, Туитър, Фликър, Уейбо, Ютюб.

Рекламата за новия "Форд Експлорър" във ФБ събра повече трафик от тази за "Супербоул".

Детските градини вече използват Айпадове, а не черни дъски. 69% от родителите са "приятели" с децата си в социалните мрежи. 92% от децата под 2-годишна възраст имат своя дигитална сянка. На всяка секунда към ЛинкдИн се присъединяват нови двама потребители. Възпитаниците на всички университети от "Бръшляновата лига" – това е броят на хората, които стават част от семейството на ЛинкдИн всеки ден.

Социалните геймъри ще купуват стоки за 6 млрд. долара през 2013 г. Киноманите за сметка на това ще похарчат едва 2,5 млрд. за истински стоки като пуканките.

Всяка минута в базата на ЮТюб се качват по 72 часа видео. А ако "Уикипедия" беше книга, щеше да има 2,25 млн. страници.

97% от феновете на Пинтерест са жени. Всички те like this! (харесват това). 53% от хората в Туитър предлагат продукти в публикациите си.

Нюйоркчани получиха съобщение в Туитър за земетресение около 30 секунди преди да го усетят. Вече никога повече няма да търсим продукти и услуги... те ще ни намират сами в социалните мрежи. Именно по тази причина 93% от бизнеса използва този тип сайтове, за да прави пари.

Лейди Гага, Джъстин Бийбър и Кейти Пери имат повече последователи в Туитър от населенията на Германия, Турция, Южна Африка, Канада, Аржентина, Египет. В последната държава вече кръщават бебета на Фейсбук и Туитър.

И какво е това, ако не световна революция?

Станете почитател на Класа