Британка се развежда заради "Петдесет нюанса сиво"

Аманда Макалистър е подала молба за развод, тъй като нейният съпруг отказва да изпълнява нейни желания в леглото, вдъхновени от еротичния бестселър "Петдесет нюанси на сиво". Според адвоката й, това е първият случай на развод заради книга.
В документите, подадени в съда тя посочва, че мъжа й се държи в леглото твърде консервативно и в допълнение на това, тя отдавна не получава поздравления по случай "Свети Валентин". Според британските закони това се квалифицира като  "неразумно поведение", което е достатъчна причина за развод.
Макалистър заяви, че с настоящият иск за развод може да бъде дадена начална вълна от подобни случаи. "В сексуалните отношения тече революция. Ако преди мъжете се оплакваха, че жените им се държат скромно, сега е обратното жените казват, че мъжете им са скучни след като прочетат книги като "Петдесет нюанси на сиво" допълни адвокатът.
Автор на еротичният роман "Петдесет нюанси на сиво" е Е. Л. Джеймс. Книгата излезе на британския книжен пазар през 2011 година и веднага стана бестселър. Главните герои в романа са успелия предприемач Крисчън Грей студентката по литература Анастейжа Стийл между които пламва връзка на сексуална основа. Тема на романа са описанията на сексуалните сцени от садомазохистичен характер.
До сега в света са продадени над 40 млн. екземпляра от "Петдесет нюанси на сиво", а книгата е началото на трилогия. Следват "Петдесет нюанси на тъмно" и "Петдесет нюанси на светло".

Станете почитател на Класа