Над страната ще има висока и средна облачност, температурите ще са между 12° и 17°

Днес над страната ще има висока и средна облачност, значителна над западната половина. Преди обяд на места в низините и котловините ще има мъгла. Тихо време. Най-високи ще са дневните температури в припланинските райони - до 18°-20°, а в останалата част от страната максимални температури - между 12° и 17°. В София - около 13°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Красимир Стоев, дежурен синоптик.
Над Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност. Преди обяд на места видимостта ще бъде намалена от мъгла. Вятърът ще е от изток, съвсем слаб. Максимални температури - до 14°-15°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето - предимно 1-2 бала.
Над планините ще има разкъсана висока облачност, по-плътна над планинските масиви от Западна България. По високите части вятърът ще е слаб, от североизток. Със създалата се температурна инверсия, в планините температурите ще са по-високи от тези, на места в ниската част от страната - максимална на 1200 метра - около 15°, на 2000 метра - около 10°.
Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месец ноември.



Станете почитател на Класа