Кънтри певица с три награди на МТВ

мериканската кънтри певица Тейлър Суифт (TaylorSwift.com) и канадската поп звезда Джъстийн Бийбър получиха най-много отличия при връчването на 19-ите Европейски музикални награди на MTV (tv.mtvema.com).

22-годишната Суифт, която преди осем месеца беше обявена за най-доходоносният изпълнител в класация на сп. "Билборд", победи в категориите "Най-добра изпълнителка", "Най-добро изпълнение на живо" и "Най-добра външност". Тя надделя над главната си съперничка, смятаната за фаворит Риана, която не взе нито една награда, въпреки че беше с най-много номинации - шест, докато Суифт беше с пет.

18-годишният Бийбър спечели в категориите "Най-добър изпълнител", "Най-добър поп изпълнител" и "Най-добро представяне на световната сцена". Тийн идолът, който сега се опитва да предложи по-зрял стил, бе обявен за трета поредна година за най-добър изпълнител, но той не дойде снощи във Франкфурт.

Корейската рап сензация Пи Ес Уай (PSY) взе награда за видеоклип. Нещо очаквано, след като вече е регистриран като най-харесваният клип в историята на "ЮТюб". Той се появи и на сцената във Франкфурт.

Покойната американска певица и актриса Уитни Хюстън беше удостоена посмъртно със специалната премия "Глобална икона".
Европейски музикални награди на MTV са едно от най-големите събития в поп музиката извън САЩ
Церемониятасе състоя в концертната зала "Фестхале" във Франкфурт на Майн. "Това е първата ми награда ЕМА, толкова съм развълнувана", каза 22 годишната Суифт, като благодари на феновете, гласували за нея.

26 годишната канадка Карли Рей Джепсън спечели наградата за най-добра песен на годината с хита Call Me Maybe и благодари на Джъстин Бийбър, който допринесъл значително за успеха на песента, защото я похвалил в социални мрежи в интернет.

На церемонията имаше много живи изпълнения, включително на Тейлър Суифт и Карли Рей Джепсън.

Зрителите видяха и чуха също рапъра Питбул от Маями и певицата Алиша Кийс, както и рокаджиите "Килърс".

Домакиня на шоуто беше Хайди Клум.



Станете почитател на Класа