Служители на ГДБОП откриха около 60 000 къса контрабандни цигари

Антимафиоти от сектора за борба с организираната престъпност в Благоевград проведоха операция след сигнал за транспорт на цигари без бандерол от Петрич към с. Микрево.
При проверка на една от преминаващите по маршрута коли, полицаите забелязали, че друг автомобил – „Опел” веднага направил обратен завой и се отправил с висока скорост към София. Малко след това колата била засечена от друга група служители. След като водачът ги забелязал да се насочват към него, бързо потеглил към Сандански. Докато го следвали, спецполицаите забелязали разхвърляни по пътя стекове и кутии цигари, а по-напред по платното - и спряла колона от автомобили в посока  Сандански. Установено е, че  преследваният автомобил се е ударил в насрещно движещ се автобус и е изхвърчал извън пътното платно в  полето край пътя. Незабавно е повикан екип за оказване на медицинска помощ на пътувалите в автомобила -  М. Ш. /24г./,с регистрация за телесна повреда и управление на МПС без свидетелство и К.К. /24г./. Те са транспортирани в болница в  Сандански,  хоспитализирани за срок от 24 часа под охрана.
В хода на действията по разследването е установено, че  изхвърлените цигари по пътното платно, намерените  в багажника на катастрофиралия автомобил и край до него са от марката “Йорк, с македонски бандерол.
По случая е образувано досъдебно п роизводство за престъпление по чл. 343 ал. 3 и чл. 234 от НК под наблюдението на Районна  прокуратура –. Сандански. Иззети са общо около 18 373 къса цигари с чужд бандерол. Работата по разследването продължава.
Същия ден, 16 ноември служители от сектора на ГДОБП в Пазарджик задържали 29- годишен, пренасял тютюневи изделия без акцизен бандерол.  Около 17 часа в областния град,  при проверка на лек автомобил„Фиат Палио”, управляван от И.П. от с. Радилово, антимафиотите открили 4 мастербокса (40 000 къса) цигариа „Корсар” без бандерол. Тютюневите изделия били прикрити с одеала на задната седалка. На пода на автомобила, между предните седалки, в самозалепващ се найлонов плик служителите намерили и суха зелена листна маса с тегло около 3,1 грама, която при изследване с полеви наркотест , реагирала на канабис.  По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 и чл.  354а от НК.Автомобилът е иззет, а  И. П. е бил задържан  за срок 72 часа, а вчера му е взета мярка „задържане под стража“.


Станете почитател на Класа