Гяуров: СДС не бива да издига чужди кандидатури

"СДС не бива да издига чужди кандидатури", каза в "Преди всички" по БНР депутатът Димо Гяуров.

"За пореден път СДС играе чужда пиеска. Принципно, нас - депутатите, би могъл да ни задължи да извършим нещо само Националният съвет, а не г-н Емил Кабаиванов. Колкото юристи, толкава и мнения. Лично аз смятам, че трябва да се отмени решението на НС. При сегашното положение г-жа Венета Марковска утре би могла да положи клетва. За да е по-чисто, НС трябва да отмени предишното си решение. Трябва да има номиниране. СДС действа в пълен синхрон с г-жа Искра Фидосова и с ГЕРБ. Аз нямам нищо против да внеса кандидатурата на стойностен човек", каза Гяуров.

Емануил Йорданов каза в предаването, че е водил разговори по темата само с журналисти. Той уточни, че номинациите зависят само от Бойко Борисов. А с него не е имал разговори.

По въпроса за кандидата за главен прокурор, който се лансира от вътрешния министър и премиера, Димо Гяуров каза, че това е ясен знак за поставяне на свой човек начело на прокуратурата. "В голяма част от света това би предизвикало тежко обществено недоволство. У нас такова недоволство няма. Много лоша услуга му направиха на господин Цацаров. А трябва да призная, че като пловдивски депутат съм чувал само добри неща за него. Властта вече му лепна етикета "човек на ГЕРБ", вече го политизира", заяви Димо Гяуров.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа