Преглед на печата

Американски тест за Борисов - в. Преса - стр. 16, 17
Три дни до възкресение Стояново - в. Труд - стр. 15
Пир с калинки по време на чума - в. Стандарт - стр. 12

в. ПРЕСА

Коледни добавки през януари, може би
Ако изобщо бъдат отпуснати коледни добавки, най-вероятно пенсионерите ще ги получат чак през януари. Отлагането на празника с месец е все пак по-добрият вариант. По-лошият е възрастните да не получат нищо. За да можеше бонусът да стигне до пенсионерите преди празниците, схемата за плащането трябваше да е ясна до днес. финансовият министър Симеон Дянков обаче ще каже дали ще развърже кесията след 7 декември. Тази дата е и последният шанс за щастлива Коледа на пенсионерите.


Скандал:Обвинител по САПАРД е заподозрян
Безпрецедентен скандал разтресе прокуратурата точно преди пристигането на проверяваща европейска делегация и в последния ден за номиниране на нов главен прокурор. Временният шеф на държавното обвинение Бойко Найденов се
усъмни, че прокурор Стойчо Ненков, който е оттеглил протеста срещу оправдателни присъди по делото за пране на пари от САПАРД, е извършил престъпление. Така Марио Николов и Людмил Стойков са със статут на невинни.


в. Новинар
Винетките за леките автомобили няма да поскъпват. Това реши кабинетът на вчерашното си заседание. Годишната винетка остава 67 лева, месечната - 25 лева, а седмичната е 10 лева. Това обаче няма да важи за товарните автомобили.




в. България днес
„Дори и жена ми не вярваше, че съм спечелил джакпота. На когото и да кажех, все се засмиваше. Знаят ме, че съм способен да направя такъв майтап", разказа ексклузивно за „България Днес" тото милионерът от Перник Росен Русимов.



В. ТРУД
„Европа ни съветва за брак по сметка"
Нотариусите от Европейския съюз пуснаха сайт на 27 езика, който ни показва къде е най-изгодно да се оженим по сметка.
Информацията се намира на www.coupleseurope.eu/bg и е достъпна и на български език. В нея има информация за брачните режими в 27 страни. В Германия,
„Изсипват 453 млн. лв. на пазара на труда"
453 милиона лева - толкова пари са предвидени за мерки за обучение и разкриване на нови работни места през 2013 г., съобщи зам.-министърът на труда Зорница Русинова пред "Труд". 73 млн. лв. от тези средства са от националния бюджет, а останалите 380 млн. лв. - от Брюксел. Прогнозата на социалното министерство е, че благодарение на парите догодина 100 000 души ще започнат работа или ще карат курс за повишаване на квалификацията.

В. СТАНДАРТ
„Жената храни къщата"
Все повече мъже губят работата си
Матриархатът се завръща. Оказва се, че в България все по-често жените изхранват семейството. 25 700 мъже са изгубили службата си за година. В същото време работещите дами са се увеличили с 6300 и са достигнали 1,42 млн., сочат данните на националната статистика за третото тримесечие на 2012 г. Все още мъжете на заплата са повече от нежния пол, но дистанцията се топи и скоро нещата ще се обърнат, коментират експертите. Безработицата при силния пол нараства до 12,7%, а при нежния е само 10,1%. Дамите са по-гъвкави и напористи, затова успяват да се задържат при масовите съкращения заради кризата, коментират бизнесмени.
„Цигареното вето сваля кувертите"
Цените паднаха до 50 лв., кръчмите все още празни
По-ниски куверти и пушене на воля. С тази тактика кръчмари се надяват да спасят бизнеса си в новогодишната нощ. Днес ресторантьори, стопани на кафенета и барове се вдигат на бунтове в центровете на градовете с искане тоталната забрана за димене на закрито да падне.




Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа