Д-р Атанас Кацаров : Тези които плашат с оставки да докажат, че са мъже

Ръководството на Пирогов не прояви добра воля да променят нещо. Това заяви пред БТВ д-р Атанас Кацаров от Пирогов. Той стана известен с шокиращите разследвания, че в детската травматология се използва обикновена бормашина, за да се пробиват кости.

Детската клиника тъне в мизерия, а в същото време се застроява двора, недоволства лекарят. Не желая да търся вина в някого, работата върви и доверието към болницата е същото, каза Кацаров. По отношение на лекарите заплашили да подадат оставки заради освобождаването на проф. Димитър Раденовски, Кацаров отсече, че това са хора драпали за постовете си с години. Интересно какво ще стане сега - дали ще постъпят мъжки.

Ако това се случи на Запад, няма изобщо да се говори за оставки, а на изток има ритуали с мечове, които обаче се изпълняват от истински мъже. Тук това няма да стане защото сме в ориента, отсече педиатъра. В Пирогов никой не изнудва пациентите, искат се пари, само когато се изисква допълнителна услуга, която не се поема от касата. В Пирогов заплатите са изключително раздути за администрацията, разкри Кацаров. За месец септември той е получил 1070 лв, но със сигурност чиновниците получават повече.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа