Шефът на Софийския "Метрополитен": Метрото няма да поскъпва

Вчера беше направена първата копка на новия лъч на метрото от Цариградско шосе до Летище София. Края на 2014 г. трябва да свърши строителството, а реалната експлоатация ще започне в началото на 2015 г., заяви в предаването "Денят започва" на БНТ шефът на Софийския "Метрополитен" Стоян Братоев.

Той уточни, че финансирането на строителството са от ОП "Транспорт", и допълни, че това е един от трите лота, които се изпълняват по настоящата програма. Строителството на следващия ще започне март месец.

Братоев коментира, че специфичното за ЛОТ "Цариградско шосе - Летище София" е, че този участък е пример за интермодален транспорт, тъй като се обединяват въздушен, железопътен, градски транспорт, като е много важна близостта до важни пътни артерии.

Във връзка с протестите на жителите на жк "Дружба", че и този лъч подминава някои точки от квартала, шефът на "Метрополитен" коментира, че в региона минава метро. Той обаче уточни, че, тъй като това е много скъп транспорт, се полага изключително старание неговият маршрут да минава през най-ефективния, но и най-краткия път.

Не мога да кажа дали билетът за метрото ще поскъпне, защото това е решение на Столична община, но не смятам, че на този етап такова нещо се предвижва, заключи Стоян Братоев.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа