Прозрачност без граници представя индекса на корупция

Днес българското представителство на международната организация за борба с корупцията Transparency International - Асоциация "Прозрачност без граници", ще огласи резултатите от международния Индекс за възприятие на корупцията за 2012 година.
Изследването се публикува ежегодно от 1995 година и отразява възприятията за нивото на корупция според представителите на бизнеса, местните и чуждестранните анализатори в съответните страни.
Индексът за възприятие на корупцията през 2012 година е съставен въз основа на актуализирана методология, осигурява по-голяма извършването на по-прецизни сравнения и анализ на тенденциите. При неговото съставяне са използвани доклади и аналитични оценки, публикувани от авторитетни международни изследователски и финансови институции, сред които Световната банка, Световният икономически форум, Economist Intelligence Unit, Freedom House и други. България е включена в изследването за петнадесети пореден път.
След представянето на проучването от Асоциация "Прозрачност без граници" ще бъдат дискутирани темите: Резултатите от класацията на държавите, представени в Индекса за възприятие на корупцията за 2012 година; Стойността на Индекса за възприятие на корупцията за България през 2012 година; Сравнителен анализ на резултатите в регионален план.

Станете почитател на Класа