Благотворителна инициатива ще подкрепи жени с рак на гърдата

Членовете на Business Lady Club и на Клуба на жените предприемачи и мениджъри в България (wembg.com) организират Коледен благотворителен бал в подкрепа на жени с рак на гърдата.

Благотворителната инициатива е насочена към събирането на средства за купуването на импланти, които ще бъдат поставени на жени, претърпели операция заради карцином на млечната жлеза.

Събитието е част от националната кампания "Ангели срещу рака на гърдата", която Business Lady Club стартира през тази година.

Целта на кампанията е да повиши обществената информираност и профилактика на коварната болест, да предпази жените, които са здрави, да насърчи жените, които се страхуват да отидат на профилактичен преглед, да подкрепи жените, които вече живеят с диагнозата.

Чрез поставяне на протеза/имплант непосредствено след отстраняването на едната гърда, ние не само ще подпомогнем оперираните от рак жени да преодолеят по-бързо физическата и психическа травма, но и ще се включим пряко в борбата за нормален живот, който всеки един човек заслужава, посочва от Business Lady Club. 

Важна част от основната мисия е и пропагандирането за превенция на рак на гърдата, често пъти от най-голямо значение за заболяването. Имайки предвид все по-ниската възрастова граница на заболели с тази диагноза, от двата дамски клуба настояват да бъде осигурен безплатен преглед на жени от всички възрасти поне веднъж годишно. В тази връзка са организирани редица кръгли маси с участието на представители на Министерството на здравеопазването, на Министерство на образованието, младежта и науката, на лекари и експерти, представители на различни компании, пациентски организации и медии.

Коледният благотворителен бал ще бъде на на 13 декември т.г. в конгресен център Rainbow Plaza от 18.30 часа.

По време на бала ще бъдат разигарни на търг различни уникални по рода си предмети, предоставени от самите членове на дамските клубове. Освен това, ще се проведе и томбола , а със събраните средства ще бъдат купени импланти. Част от всеки закупен куверт също ще бъде добавен към общата сума за благотворителната кауза.

Благотворителният бал ще подкрепят не само членовете на двата дамски клуба, но и посланици, дипломация, политици, министри, представители на бизнеса.

 

 







VESTI.bg







Станете почитател на Класа