Европарламентът одобри бюджета за 2013-а

Европарламентът одобри бюджета на общността за следващата година, но включи условия към държавите-членки да компенсират недостига в разходите си за текущата година, съобщава АФП.
Председателят на ЕП Мартин Шулц заяви, че Европейската комисия ще представи в началото на 2013 корекция на бюджета, която да осигури необходимите средства, за да се покрият липсите за 2012 г.
„Европейската комисия ще трябва също така да представи и втора корекция на бюджета от средата на 2013 г. нататък, защото този бюджет е недостатъчен", заяви Мартин Шулц.

Корекцията за 2012 г. ще осигури допълнителни 6 млрд. евро - от 9-те млрд. недостигащи - които ще бъда насочени към покриването на няколко задължения на ЕС, сред които програмата за студентски обмени „Еразъм".
Държавите-членки „орязаха" с 5 млрд. евро предложенията на парламента и комисията за бюджет 2013 г., която в момента е определен на 133 млрд. евро, срещу поисканите от евроинституциите 138 млрд., или ръст от 6,8 %, насочен към стимулиране на растежа и създаване на работни места.


Copyright © CROSS Agency Ltd.

Станете почитател на Класа