Подписано бе рамково споразумение за опазване на Природен парк Русенски Лом

На 11 декември в Русе бе подписано първото по рода си рамково споразумение за отговорен туризъм, съобщава Дарик радио. Сред организациите, подписали споразумението са представители на туристическия бранш, спортни дружества от град Русе, клуб "Приятели на народен парк Русенски Лом" и WWF България.

Чрез присъединяването си към тази спогодба туристическите сдружения и фирми се обвързват активно с опазването на природния парк. Това ще стане възможно чрез предлагане на рекламни материали на посетителите и клиентите, като с приходите от тях, както и с директни дарения, ще се поддържат водни и сухоземни маршрути с минимално отрицателно въздействие върху природата. Планира се да бъдат организирани и консервационни дейности за опазване на защитени местообитания и животински видове и да се информират посетителите за начините, по които могат да сведат до минимум своето въздействие върху природата.

Природен парк Русенски Лом е една от най-големите защитени области в страната, с обща площ 3260 хектара. Той съвместява изключително многообразие от растителни и животински видове, както и много природни забележителности. На територията на парка се намират втората по големина пещера в България - Орлова Чука и Ивановските скални църкви - обект под защитата на ЮНЕСКО.
















touristmedia.info


Станете почитател на Класа