Кубрат Пулев научи името на следващия си опонент

Бившият претендент за световната титла в тежка категория Томаш Адамек е следващият съперник на европейския шампион Кубрат Пулев.

Тази нощ в Пенсилвания полякът победи по точки американеца Стив Кънингам, което и му осигури сблъсък със Спортист №1 на България за 2012 година. Двубоят между Кубрат Пулев и Томаш Адамек ще се състои през следващата година, като победителят ще получи правото да се изправи срещу световния шампион Владимир Кличко.

Успехът на Томаш Адамек над Стив Кънингам обаче породи някои противоречия, като много медии отбелязаха решението на съдиите за не дотам коректно. Мнозина се обедниха около мнението, че Кънингам е спечелил двубоя, но 36-годишният поляк е извадил късмет с крайното отсъждане на реферите.

Това бе и втори мач между двамата до момента, като преди четири години отново Томаш Адамек спечели сблъсъка с точки.

36-годишният Адамек е бивш претендент за една от световните титли в тежка категория. През 2011 година той се изправи срещу носителя на пояса на Световния боксов съвет - Витали Кличко, но загуби срещата с технически нокаут в 10-ия рунд.

В последствие Адамек се изправи последователно срещу Наги Агилера, Еди Чембърс и Травис Уолкър, като постигна победи и над тримата.

На този етап не е ясно кога точно ще се състои мачът между Кубрат Пулев и Томаш Адамек, като първоначалните очаквания бяха за периода около месеците март и април.


























Константин Симидчийски


Станете почитател на Класа