Васко Василев в концеpт с японска пианистка

На 12 януари, плевенската публика ще бъде приятно изненадана от предстоящия концерт на легендата на пианото Фуджико Хеминг със специалното участие на Васко Василев.

 

Фуджико Хеминг (Fujiko-Hemming) е eдна от най-успешните съвременни представителки на японското клавирно изкуство. Известна е с брилянтната си техника и музикалност. 

Родена е през 1932 г. в Берлин. Започва да свири от дете под ръководството на майка си. Завършва образованието си в Япония, родината на майка й. Баща й е с руско-шведски произход. 

Дебютният си албум "La Campanella" издава през август 1999, който е продаден в 900 хиляди копия, което е необичайно за компактдиск с класическа музика. Този албум и албумът "Ноктюрно Шопен" получават японската награда "Златен диск" през 2000 и 2001.

Фуджико Хеминг продуцира 20 изключително продавани компактдиска с класическа музика.

През 2002 г. е първото й европейско турне с девет концерта в седем държави. В него пианистката солира на оркестър "Ламурьо", с диригент Ютака Садо в Париж.

Фуджико е голям почитател на животните и е много загрижен за тях човек. Често пъти нейните концерти са с благотворителни цели, както това се е случвало неведнъж и в България.

В програмата на концерта в Плевен, публиката ще може да се наслади на творби на Бах, Бетовен, Брамс, Лист, Рахманинов, Паганини.

Концертът в Плевен е третият от поредицата изяви, които започвт в София на 8 януари в Камерна зала "България" от 19:00 часа, минава през Пловдив на 10 януари в залата към "Академия за Музикално, танцово и изобразително изкуство" от 18:00 часа, а след Плевен концертът ще бъде представен и в Габрово в Художествена галерия "Христо Цокев" от 19:00 часа на 14 януари.

Концертът в Плевен е на 12 януари от 19:00 часа в зала "Катя Попова.

Входът за всички концерти ще бъде свободен. До изчерпване на местата в залата.




















Север.бг


Станете почитател на Класа