България отново изпусна Бразилия

България ще трябва да гони две задължителни победи срещу Полша, ако иска да се класира за финалите на Световната лига, след като Бразилия нанесе огледално на вчерашното поражение на Соколов и компания с 3:1 (19:25, 25:21, 25:17, 25:19).

Възпитаниците на Камило Плачи отново взеха първия гейм с категорична игра, но след това настъпи срив в играта на националите и най-вече на Цветан Соколов. Това доведе до обрата и категоричното измерение на частите в полза на домакините.

Националите ни намалиха грешките от вчера (34), но представянето в защита и на блок не беше дори на нивото от първата среща с Бразилия.

От своя страна, Бруно Резенде показа истинска класа и разигра всичките си налични нападатели, като често те оставаха срещу разкъсан и дори единичен блок от страна на България. Именно там дойде и основната разлика - 14:8 в полза на домакините.

Цветан Соколов записа цели 7 точки в първата част, но завърши срещата с 14. Алексиев бе под нивото си и финишира с 10, а никой друг не завърши с двуцифрен точков актив.

Висото отново беше най-резултатен в полза на Бразилия, реализирайки 18 точки, докато Лукас Сааткамп записа само 2 по-малко, а неговият сервис носеше много неприятности за нашите национали. Лукарели добави 14, а Моурисио Соуза - 11.

Първи гейм

Срещата започна изключително динамично, като българите залагаха на флот сервис. Получиха се няколко много дълги разигравания, в които България показа стабилна блокада, която осигури отлични възможности за Алексиев и Соколов, благодарение на които поведохме с 5:8 при първата техническа пауза.

След почивката Братоев наниза ас, а Алексиев записа майсторска точка, което принуди Резенде да вземе таймаут - 5:10. Последваха обаче няколко неточности в защита, които доведоха до скъсяване на аванса до 2 точки - 10:12, най вече заради силните сервиси на Лукас. Все пак България задържа аванса си и водеше с 14:16 и при втората пауза.

В заключителните минути на гейма Соколов пое тежката отговорност, като реализира ключови точки, докато в защита изпуснахме няколко удобни топки - 18:20. Именно той с две поредни точки от атака и сервис натрупа аванс от 4 точки при 18:22, а до края българите успяха да увеличат превеса си - 19:25 след ас на Скримов.

Втори гейм

Въпреки че Бразилия поведе с две точки след наши грешки, Соколов и Йосифов възстановиха равенството, а Алексиев с блок даде аванс при 4:5. Точно преди паузата обаче България изпусна аванса си и след грешка и атака на Висото Бразилия поведе с 8:7.

"Лъвовете" направиха няколко поредни точки, за да поведат с 9:11, но съдийски грешки позволиха на Бразилия да изравни, както и да дръпне при 14:13. Атаката на домакините пък заработи, а с ас на Лукарели Бразилия дръпна с 2 точки - 16:14.

След техническата пауза Лукас записа две бързи точки за 18:14, което позволи на бразилците да разнообразят играта си, с което затрудниха българската защита. Алексиев пък беше хванат на блок за 20:15 - таймаут за България. След него Соколов и Самунев върнаха интригата при 20:18 и сервис за националите ни.

Съдията направи реверанс към играчите в зелено и авансът беше скъсен само на точка, но последваха няколко неточности в играта ни и Бразилия отново дръпна с 22:19. Това се оказа и решаващо, като с атака на Висото геймът приключи - 25:21.

Трети гейм

Неочакван срив настъпи в играта на България, като атаката придоби измеренията от вчерашния мач, а Бразилия се възползва оптимално - Резенде разигра всички нападатели, а паузата дойде при 8:3 за домакините.

Милушев и Градинаров се появиха на терена, но атаката продължаваше да има затруднения, а сервиса на българите спря да бъде ефективен. От совя страна, Бразилия заигра спокойно и продължи да води убедително и при второто прекъсване - 16:11.

След почивката и Братоев беше сменен, а Висото и Лукарели правеха каквото си поискат в нападение, а единични проблясъци се наблюдаваха единствено при Алексиев, който поддържаше искрата в играта на "лъвовете". При 21:13 Плачи взе таймаут, но за обрат не можеше и да става дума, а след няколко минути загубата в гейма беше факт - 25:17, след ас на Лукарели.

Четвърти гейм

Градинаров и Милушев останаха на терена, но Бразилия отново поведе сравнително лесно с 3:1, но Висото бе блокиран, а равенството - възстановено. Импулсът обаче не траеше дълго, а след нови грешки в нападение и блок на Да Силва се стигна до ново 8:4.

Българите очевидно не играеха според възможностите си, докато всичко в играта на бразилците се получаваше. Милушев и Алексиев тотално се загубиха, а разликата бавно се покачваше и удари 7 точки при 14:7. Соколов се върна на полето, но и това не помогна особено - 16:11.

До края на срещата картината на терена не се промени, а бразилците спокойно доиграха и затвориха частта на 19 - 3:1 за Бразилия.



















iNews.bg

Станете почитател на Класа