Дъждовно и студено

През следващото денонощие над по-голямата част от страната ще е облачно, с валежи от дъжд, главно в западните и централни райони, съобщиха от НИМХ.

В сутрешните часове във високите полета на Западна България е възможно дъждът да се примесва със сняг. Временни намаления и разкъсвания на облачността ще има над източните райони и там ще е почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, в Горнотракийската низина и Родопите - от югоизток и ще е до умерен. Минималните температури, в повечето места, ще са между 3° и 8°, а максималните ще са в широк интервал - от 7°-8° в западните до 19°-20° в крайните югоизточни райони.

В планините ще е облачно и ще вали дъжд, на височина над 1300 м – сняг, а в Западна Стара планина и Витоша снеговалежът ще е над 800-900 м. Вятърът в Родопите и Източна Стара планина ще е от юг, умерен до силен, в Западна България до умерен от изток-североизток.

По Черноморието облачността ще е значителна, но почти без валежи. Вятърът ще е до умерен от източната четвърт. Максималните температури ще са от 15° по северното до 18° по южното крайбрежие.

Станете почитател на Класа