Пробутват отровни кремове от Швейцария и Русия

Опасни кремове за ръце и крака откриха при проверка инспектори на РЗИ от Добрич. Мазилата причиняват инфекции и алергии, предупреждават от здравната инспекция. Сред спрените от продажба стоки е и испанска течност за напълване на патрони за електронни цигари, която крие сериозен риск, тъй като няма механизъм за затваряне. Установено е наличие на никотин в количество, по-голямо от посоченото.В крем за ръце, произведен в Швейцария, е установена специфичната патогенна бактерия Pseudomonas aeruginosa, която може да причини инфекция, която от своя страна може да се разпространи към околните тъкани или да се разпространи по кръвен път, като причини различни инфекциозни усложнения като сепсис, ендокардит, пневмония, отит и абсцеси. Лечението е трудно, защото е бактерията е резистентна на голям брой антибиотици. Pseudomonas aeruginosa се класифицира като специфичен патоген в козметиката, пише "Монитор".

Опасност крие и подхранващ и хидратиращ крем за крака за ежедневна употреба, марка Natura Siberica от Финландия и страна на произход Руската федерация. Продуктът е произведен от Natura Siberica и носи химически риск, защото съдържа метилизотиазолинон, който може да причини чувствителност на кожата и алергични реакции при концентрации, надвишаващи допустимия максимум. Алергични реакции може да предизвика и маска за лице Natura Siberica Extra Firming Facial Mask, отново произведена в Руската федерация.

Същият производител е пуснал на пазара и подхранваща маска за лице, която може да предизвика алергични реакции на кожата.

Станете почитател на Класа