Скандал: Кърваво ВИДЕО с убийство на крокодили шокира модната икона Джейн Бъркин

В света на модата се разразява страхотен скандал, заплашващ да разруши единия от стълбовете на разкошния начин на живот. Култовите чанти Бъркин (Birkin), струващи колкото лека кола и обичани от звездите, могат да се лишат от своето име. Преди 30 години компанията Hermes създава лъскав модел специално за актрисата Джейн Бъркин, но сега 68-годишната икона на стила е решила да прекрати сътрудничеството. Актрисата обвинява модната къща в жестоко отношение към крокодилите, от чиято кожа се правят най-скъпите чанти на света. Сега култовите дамски чанти Бъркин, струващи десетки хиляди долари, само за един миг могат да останат без име, защото кръстницата им, актриса и певица Джейн Бъркин, си иска името обратно.

Защитниците на животните говорят, че за една чанта са необходими три крокодилови живота. Влечугите при това умирали в ужасни мъки в специалните ферми.

За да няма никакво съмнение в това, защитниците на животните проникнаха в две ферми, където се отглеждат и убиват крокодили. На страшните кадри от Зимбабве се вижда как крокодилите са умъртвявани, като в гръбнаците им се забива железен прът. Животните се гърчат от болка. Фермата в Тексас: десетки крокодили са натъпкани в зловонни басейни.

Крокодилите може да живеят дълго, колкото хората, напомнят защитниците на животните. Те са умни и чувствителни, те са грижовни родители, а в тези ферми те са подлагани на мъчителна смърт, когато навършат три години.

След публикуването на видеото Джейн Бъркин вече не успя да запази мълчание. „Разбирайки за това, какви жестоки методи се използват за умъртвяване на крокодилите при направата на чантите с моето име, аз помолих групата Hermes да намери друго име за чантите, докато при направата им не започнат да се спазват международните норми", казва Бъркин.

При това няма никаква гаранция, че Джейн Бъркин, която получава 30 000 британски лири годишно от Hermes, които харчи за благотворителност, ще успее да си върне името. В Русия любителките на модата са на мнение, че цялата кампания е просто пиар и кървавата история няма да попречи по никакъв начин на продажбите на чантите.

Станете почитател на Класа