Историята на едно от най-бруталните убийства в България - Кървавото Богоявление на Варна

Убийствата от ревност са сред най-кървавите и жестоки престъпления, споделят криминалистите. При тях е ясно кой е убиецът, какъв е мотивът му, най-често е намерено и оръжието. Но остава загадката - как една голяма и пламенна любов в миг се превръща в изпепеляваща сляпа омраза, която превръща мъже и жени в зверове.За един от най-бруталните случаи в България през последните години, съобщава приложението на в. "Труд" - "Зодиак".

Полуделият след изневери Петър погуби любимата си и приятел от детството

Любовен триъгълник завърши с двойно убийство и самоубийство

Варна още помни кървавото Богоявление преди повече от 2 години. Тогава фатален любовен триъгълник завърши с три трупа и три сирачета. Екшънът с жестокото отмъщение от ревност още звучи като зловещо предупреждение към неверните съпруги.
В онзи празничен Йордановден през 2014 г., още по светло, полудял от ревност съпруг изпразни два пъти пълнителя на пистолета си, като остави на място жена си и любовника й в центъра на морската столица.

“Ще чукаш чужди жени, а...”, изкрещял 39-годишният Петър Евтимов от Дългопол и насочил дулото към съперника си. Това бил приятелят и негов съученик Стефан, седнал зад волана на паркираната кола „Рено Сеник”.

Куршумите потрошили предното стъкло на автомобила и буквално отнесли главата на жертвата. Младата жена до него направила опит да се измъкне от канонадата и да излезе от колата, но побеснелият й съпруг презаредил пистолета и го изпразнил срещу нея.

„Ха сега да ви видя", извикал Петър, докато се прицелвал в любимата. След това посяга и на себе си и се гръмва в слепоочието, скрит в изоставена сграда.
Продавачката в съседния магазин, където за последно влязъл да си купи цигари Петър, преди да посегне на живота си, още помни въпроса, който й задал хладнокръвно: „Какво ще направите, ако видите съпругата си с чужд мъж под ръка?”

След това позвънил на баща си. „Тате, прости ми, много съм грешен, застрелях ги двамата!”, били последните думи, които двойният убиец казал по телефона след кървавата баня в центъра на Варна. И след това насочил пистолета „Макаров” към себе си.

Въпреки усилията на лекарите да го спасят, отчаяният и буквално превъртял автор на двойното убийство почива на другия ден от тежката черепно-мозъчна травма, която си причини.

В един ден Дългопол погреба трите жертви на любовната драма - Петър, 33-годишната му половинка Живка и любовника й Стефан. В почернената къща на семейството останаха тогава две кръгли сирачета -17-годишната Христина и 9-годишната Силвия. Любовта ги раздели, но смъртта ги събра завинаги - като в Шекспирова трагедия, оплакаха Петър и Живка близките им, които ги погребаха заедно.
Двата ковчега потеглили към гробището на ремаркерто на семейния камион „Мерцедес”, с който Петър денонощно работел, за да построи къща. „Казахме му по-добре да се раздели с Живка, отколкото да преживява тази мъка”, нареждаха родителите на Петър.

От тайната квартира на прелюбодейците

Есемеси и видеоклипчета влудили съпруга

Откога е започнала любовната афера между Живка и Стефан, никой в Дългопол не знаел, но от известно време, преди да сложи край, мъжът ходел като болен, не можел да яде и да спи, разказа тогава кумецът му Калчо. На него Петър споделил за изневерите на любимата си жена. А и бил подложен на голям психически тормоз и подигравки за това, че Живка му изневерява.
Посред нощ му пращали SMS-и с предупреждението “няма да спиш с нея, защото ми е любовница”. Телефонните съобщения дори с видеоклипчета били изпращани от любовника Стефан, който също е роден в Дългопол, но живее със съпругата и малката си дъщеря под наем във Варна, разказаха близки на семейството.

Живка от една година работела в обществена пералня в морската столица и се прибирала само през почивните дни в Дългопол, разказа свекърът й бай Евтим. Заедно с любовника Стефан свили дори свое тайно гнездо за срещи близо до злополучния паркинг, където Петър ги проследил и гръмнал.
Съперниците за сърцето на Живка били съученици в един клас и отраснали заедно. Били музиканти в училищния състав. Петър свирел на акордеон и кларнет, а Стефан на тромпет. На местен детски фестивал ги излъчили на първо място и ги изпратили в Полша.
След като разбрал за тайната любов на Живка и Стефан, Петър отишъл при жена му, за да решат какво да правят и да запазят семействата си. „Вдигнала съм ръце от него”, казала съпругата, която била наясно и вече се примирила, че мъжът й я мами. Но Петър не си намирал място от тази мъка и накърнена гордост. ”Жена ми не ме иска, не ме приема в леглото”, споделил отчаян той с баща си.

Отказал се от лова

Не можел да застреля и животно

Във фаталния ден Петър взел колата си и казал, че отива за Провадия. Отпрашил обаче за Варна, за да проследи Живка. Открил двамата влюбени в колата на паркинга, близо до любовната им квартира, и ги разстрелял хладнокръвно.
Преди да превърти от ревност, той не можел и животно да убие, разказва кумът му. Добавя, че освен пистолета Петър имал и пушка, изкарал си и ловен билет, но не могъл да посегне на чужд живот.
Затова се отказал от авджийството и продал пушката, пистолета обаче оставил. До новопостроената си къща вдигал тогава строеж за магазин.
Имал чувство за хумор и се шегувал, че ще отваря погребална агенция. Солена излезе тази негова шега - три трупа са си направо за погребална агенция, коментираха с болка съседи. За него всички казваха, че е толкова добър и на мравката път прави, а Живка е винаги хубава и засмяна. Малкото и спокойно градче още не може да преживее тяхната зловеща съдба.
Дъщерите им живеят при родителите на Живка, за отглеждането им помага и нейната сестра. Миналата година по-голямата Христина била красавицата на абитуриентския бал в гимназията в Дългопол, където завършила.

Станете почитател на Класа