11 факта за стриптийза, които ще ви изненадат

1. На 9 февруари 1983 г в парижкия клуб „Мулен Руж“ се състояло парти на студенти. На сцената бил устроен конкурс за красота и едно от момичетата на име Мона се съблякло. Това провокирало недоволството на администрацията на клуба – била повикана полиция, което пък провокирало студентски бунт. Скандалът в крайна сметка бил потулен, но начина на публично разсъбличане под съпровода на музика – не. Така се ражда стриптийзът в съвременната му форма, пише Elle. И днес ви представяме някои интересни факти за танците на кола.2. В Тайван има традиция да се наемат стриптизьорки за... погребение. Традицията се родила сред гангстерите, но постепенно преминала и сред останалите хора в обществото. В средата на 80-те властите забранили „погребалните“ стриптизьорки, макар че и до днес в провинцията спазват традицията.

3. В Германия съществува нещо като анти-стриптийз: възрастни дами бавно и с красиви движения под музикален съпровод се обличат.

4. Една от държавите, в които стриптийзът е незаконен, е Исландия.

5. Най-много стриптийз клубове има в Холандия. Само в Амстердам те са повече от 200, като задоволяват различни вкусове: стриптийз в изпълнение на лилипути, пълни жени, възрастни дами и т. нат.

6. В Англия 25% от стриптизьорките са с научна степен. Според изследователите, по този начин момичетата плащат образоването си.

7. Най-големият стриптийз клуб е в Лас Вегас. Нарича се „Сапфир“ и там работят около 400 стриптизьорки. Той е оценен на около 80 милиона долара: именно толкова е платил новият му собственик при покупката му през 2006 г.

8. Американците посещават стриптийз барове (които в страната им са около 5000) доста по-често в сравнение с други развлекателни заведение – кино, театър и прочие.

9. Операцията за увеличаване на бюст за американските стриптизьорки е 6 пъти по-евтина, отколкото за останалите жени, тъй като те не са облагани с данък общ доход за тази операция. Държавата приема, че стриптизьорките се нуждаят от това, за да изкарват прехраната си.

10. Средната възраст на американските стриптизьорки е 24 години, а средният им доход е 122 хиляди долара на година. Не е зле!

11. Немският учен Карен Уедърби е отделила около 5 години от живота си, за да наблюдава и да проучва как стриптийзът влияе на мъжкото здраве. Тя изучавала състоянието на около 2000 мъже, които редовно се наслаждавали на стриптийза, а някои от тях изобщо не стъпвали в тези клубове. Изяснило се, че с времето тези, които предпочитали да наблюдават танца на пилон, имали по-малко проблеми със здравето в сравнение с тези, които пренебрегвали това изкуство.

Станете почитател на Класа