Думите, които развалят секса

По време не секс партньорът иска да вижда тялото ни, да чува желанията ни, колко ни е добре с него, да ни усеща. Не забравяй, че при хората важи тази последователност: слуховият канал на възприятие за повечето от нас се намира на второ място след визуалния. А това означава, че партньорът иска да чува насладата ни, страстта, стоновете.

 

 

Повечето мъже и жени твърдят, че ги възбуждат звуците, издавани от партньора, и това пряко влияе на силата на оргазма, пише cosmopolitan.bg. И обратно – пълната тишина кара мъжа да се напряга, да се съмнява в себе си, от което желанието може да угасне.

 

Както е в шегата: двамата бяха толкова страстни в леглото, че след като правеха секс, целият квартал излизаше да пуши по терасите. Но, ето че изрази от рода на „По-бавно", „Мръдни наляво", „Най-накрая!" или още по-лошото – „Не така!", може да убие възбудата. За съжаление, ние невинаги можем да контролираме това, което говорим в най-сюблимния момент. Ние сме така погълнати от емоциите, че съвсем забравяме за партньора. И се разкриваме пред него от неочаквана страна.

Преди и по време на секс не казвай:

 

„Давай, само че по-бързо"

 

„Загаси лампата"

 

„Ще стане ли бързо?"

 

„Миналият път ти се получи по-добре"

 

„Ти си по-добър от..."

 

„За какво мислиш", „Трябва да поговорим", и разбира се, „Когато се оженим...

 

" Мъжката гледна точка

 

А ето и какво казват самите мъже за думите, които могат да развалят секса:

 

„По време на секс ми харесват думите „да", „не" и „още".

 

Защо да говори? Тя трябва да е секси, останалото ще си го кажа аз самият."

 

„След секс не са необходими думи. Главата й е на рамото ми – най-доброто, което може да стане."

 

„В началото най-много ми харесва хуморът, да поговорим и да се посмеем. Без да забравяме за най-важното..."

 

Мъжете харесват комплиментите не по-малко от жените. Говори му колко е прекрасно тялото му, особено ако мислиш, че той по някаква причина се съмнява в това. Не се притеснявай и да му кажеш какво те възбужда: „Мислех за теб цял ден. Искам да те подлудя", „Обожавам да усещам допира на ръцете ти върху кожата ми", „Изгарям от желание"...

 

Тези, които харесват „по-горещите" неща, използват ругатни в леглото. Но преди да използваш подобна лексика, постарай се да разбереш какво е мнението на партньора ти за подобни изрази по време на секс. Да, има такива момичета, които по време на секс говорят мръсотии, които не използват в ежедневието.

Какво не си струва да правиш?

 

Първо, да сравняваш партньора с предишните си. Второ, откровеността в леглото, както и в живота, си има граници. Например след фразата „Това ли беше всичко? Не усетих нищо" - естествената реакция на партньора ще е да потърси начин да поправи ситуацията, а именно да намери тези, на които ще им бъде хубаво с него.

 

И още нещо – мъжкият и женският мозък работят различно по време на секс. На жената й е свойствено да говори за това, което чувства и усеща, това на практика не изисква никакви усилия. Но мъжкият мозък вече се е съсредоточил в процеса, по-добре не го разсейвай. Той работи в режим „изпълнение само на една задача".

 

И накрая, ако мъжът не прояви сам желание да говори, не си струва да се опитваш да подхващаш разговор в леглото. Ти не си чула от него: „Това беше фантастична нощ!" Е, чети между редовете. Нали не е толкова важно какво чуват ушите, а какво чувства сърцето (и тялото), в крайна сметка.

Станете почитател на Класа