Най-красивите и властни жени

Латинска Америка е регион, населен с ярки и страстни жени с изключително интересни биографии. Сред тях има и президентки, и кинозвезди, и певици, и супермодели. Съблазнителни и горещи, латиноамериканките приковават погледите на силния пол с темперамент и чар. 

 

 

 

За красотата на тези жени е писано много, но днесще се опитаме да ви изненадаме с нови факти за тях. Съдбовна страст и гореща кръв - това са само малка част от нещата, които ви очакват в тази статия, посветена на красотата на латиноамериканските жени.

Ето я и нашата класация на най-обаятелните, секси и властни красавици на Латинска Америка!

 

Кристина Фернандес де Киршнер

 

Каквато и да е била аржентинската лидерка, тя винаги ще бъде сравнявана със скандалната и незабравима Евита Перон. Кристина Фернандес де Киршнер прилича много на тази известна жена - най-малкото, че и тя е била съпруга на държавен глава. Мъжът й Нестор Киршнер е президент на Аржентина от 2003 до 2007 година.

 

 

Запознават се в университета през 70-те години на миналия век. Тогава и двамата са увлечени по левите радикални идеи. Кристина е от сравнително бедно семейство, а родителите й се женят пет години след раждането й. Въпреки това те успяват да й дадат добро образование, а природните способности на Кристина й позволяват да влезе в университет. 

 

За да не бъдат изгонени от висшето училище, младите съпрузи Киршнер изоставят екстремистките си амбиции година преди дипломирането, завършват успешно и откриват своя адвокатска практика.

 

 

Младите и амбициозни адвокати се връщат в политиката през 80-те години на XX век по напълно легален път, предварително спечелили пари и репутация.

 

Кристина, която притежава много остър ум и добър външен вид, се облича добре и допълва съпруга си идеално, когато той решава да се кандидатира за губернатор на провинция Санта Круз, а след това и за президент. Самата тя е член на законодателното събрание (първо на провинция Санта Круз, след това на цялата страна), а също така на два пъти е избрана в Сената. 

 

 

Опитвайки се да предизвика надеждност и уважение у избирателите (и да не предизвикат ненужни асоциации с Ева Перон), Кристина никога не променя цвета на дългите си тъмни коси и ги носи небрежно разпуснати по раменете (отново като Евита). Тя приглушава характерната за Латинска Америка яркост на тоалетите, отдавайки предпочитанията си на виолетови, пастелни и бежови нюанси. Въпреки че на ръст не е кой знае колко висока, обувките й никога не са на много висок ток. Външният си вид допълва с маркови чанти, които да съответстват на тоалета й, например Gucci.

 

 

На клетвата си тя е облечена в бяло - един от двата основни цвята на аржентинското знаме.

Връх на политическата й кариера е президентският пост, който заема от 2007 до 2015 г. Тя става втората жена президент в историята на страната, но и първата жена, избрана за президент на Аржентина (след като Исабел Перон заема поста без избори, в качеството си на вицепрезидент след смъртта на Хуан Доминго Перон). Официално встъпва в длъжност на 10 декември 2007 г.

 

 

На 23 октомври 2011 г. Кристина Фернандес де Киршнер печели втори президентски мандат с 53% от гласовете и голяма преднина пред останалите кандидати.

Кристина Фернандес де Киршнер и съпругът й имат две деца - Масимо и Флоренсия. В момента тя е сенатор. Постът й осигурява имунитет срещу съдебно дело по обвинение в участие в корупционни схеми. 

Вероника Кастро

 

Мексиканската актриса Вероника Кастро се радва на огромна слава благодарение на участието си в десетки теленовели, филми и роли в театъра.

 

 

Известна е и с певческата си кариера. От 1973 г. до 2013 г. записва над 30 сингъла и албума, предимно, разбира се, на испански език.

 

 

Най-известната й роля е на Мариана от сериала "Богатите също плачат". Снимките на сапунката започват през 1979 г., когато Кастро е на 27 години, а синът й Кристиан, който по-късно става поп певец - на 5 години.

Вероника, която никога не се е омъжвала, има дете от комедийния актьор Мануел ел Локо Валдес.

 

 

Певицата и актриса диктува модата по цял свят. Тя налага пъстрите рокли с контрастен принт с набор на деколтето или в областта на кръста и пищните яки от боядисана кожа в ярки отенъци, с които компенсира не особено дългата шия и привлича вниманието към пищния бюст, с който я е надарила природата. 

 

 

Вероника е голям почитател и на масивните цветни бижута и шапки, които са традиционни за Мексико. 

 

 

И към днешна дата актрисата продължава да носи ярки и смели цветове и масивни бижута, да позира пред обективите на фотографите и да участва в телевизионни програми. Последното шоу, в което се включи, бе La casa de las flores.

 

Жизел Бюндхен

 

Жизел Бюндхен е един от най-титулуваните и успешни бразилски супермодели. Едно от най-красивите момичета в Латинска Америка е родено в щата Рио Гранде до Сул в семейство на имигранти от Германия. 

 

 

Жизел има четири сестри. Всички момичета са опитвали да подобрят материалното положение на семейството чрез кариера в модния бизнес, но само Жизел успява да си спечели световна слава и да се превърне в най-известната и скъпоплатена манекенка в света.

 

 

От най-ранна възраст животът на красавицата е свързан със спорта. В училище играе за волейболния отбор Sogipa, след това се занимава с фитнес. Рекламира не само бельото на Victoria's Secret (Жизел е един от ангелите на компанията), но и спортни дрехи. От 2007 г. тя се среща, а след това и омъжва за Том Брейди, който играе американски футбол с отбора на  Ню Инглънд Пейтриътс. В сърцето на Жизел той заема мястото на актьора Леонардо ди Каприо, който бе с моделката в периода 2000-2005 г.  

 

 

Най-запомнящият се "спортен" епизод в живота на Бюндхен е участието й в церемонията по откриването на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Най-красивата жена на Бразилия, по това време вече сложила край на модната си кариера, е поканена да бъде лице на страната по време на най-важното за целия континент спортно мероприятие.

Подобна роля Жизел изиграва и на световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 г. Тогава супермоделът връчи масивната златна купа на капитана на отбора победител Германия. 

 

 

Благодарение на прекрасната си фигура Жизел може да си позволи всякакви тоалети. Всички помнят появата й на червения килим в компанията на Ди Каприо в стилен вечерен тоалет на  Dior.

 

 

Участвала е в ревюта на Alexander McQueen, Ralph Lauren, Saint Laurent, в рекламна кампания на Zara...

 

 

През 2015 година Жизел отбелязва 20-годишен юбилей от старта на модната си кариера с книга, в която има много снимки, включително и голи. Като много свои колежки, тя се пробва и като бизнес дама и пуска своя козметична марка Sejaa Pure Skincare и бельо Brazilian Intimates.

 

Салма Хайек

 

Салма Хайек не е само мексиканката, покорила Холивуд. Тя е мексиканката, която в буквалния смисъл на думата покори света на европейската мода, открадвайки сърцето на един от най-известните модни магнати - френския бизнесмен и главен изпълнителен директор на PPR Франсоа-Анри Пино. Освен това, противно на вулгарните схващания, че ако магнат се ожени за актриса, тя трябва да е много млада, Пино е по-възрастен от Салма само с четири години.

 

 

Всеки може да го разбере: Хайек привлича вниманието и по нищо не отстъпва на предишната му избраница - супермодела Линда Еванджелиста. 

 

 

Мексиканският темперамент на Хайек й позволява да играе като равна с Антонио Бандерас в уестърна с централноамерикански колорит "Десперадо", а талантът й на продуцент сбъдва юношеската й мечта да играе ролята на Фрида Кало в лентата "Фрида". Ролята дори й носи номинация за "Оскар".  

 

 

Съпругата на Франсоа-Анри Пино, в чиято компания влизат модни къщи като Gucci, Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, производителят на аксесоари Bottega Veneta, на бижута Boucheron и Pomellato, се облича повече от прекрасно. След като Kering начело с Пино придоби италианския ювелирен бранд Pomellato, Хайек стана негово лице, сменяйки Тилда Суинтън.

 

 

Салма Хайек, както и много нейни сънароднички, може да се похвали с разкошен бюст, който не обича да крие и често се появява във вечерни или коктейлни рокли с дълбоко деколте или пък подчертава гърдите си с прилепнали топове.

В началото на XXI век, когато минито се радваше на огромна популярност, тя залагаше на късите рокли, съчетавайки ги с високи ботуши на ток.

 

 

С напредване на годинките гардеробът й става малко по-спокоен, но любовта й към ярките цветове се запазва. Нейна запазена марка е да съчетава класически син панталон с яркочервено палто или оранжева рокля със сако в електриков цвят.

 

 

През пролетта на 2018 г. Хайек шокира публиката, появявайки се на церемонията по връчване на филмовите награди "Оскар", облечена в рокля на Gucci в древноримски стил, обсипана с лилави пайети и богато украсена с кристали. Въпреки шармантния си външен вид, не успя да се прибере у дома с престижната статуетка. 

 

Шакира

 

42-годишната Шакира (Шакира Исабел Мебарак Рипол) е дъщеря на колумбийка и ливанец. Тя е една от най-успешните поп, латино и R&B изпълнителки. Започва кариерата си на 13-годишна възраст. Първият й албум - Magia, е издаден от Sony Music Colombia и включва песни, които тя е написала на 8-годишна възраст.

Талантливата тийнейджърка моментално привлича вниманието на професионалните продуценти, които дават тласък на бляскавата й кариера. След първия албум следват още 10. Последната й тава El Dorado, с който се отправи на дълго турне из Северна и Южна Америка, излезе през 2017 година.

 

 

Един от специалните таланти на изпълнителката са танците, които вероятно е наследила от предците си от Близкия изток. Блондинка с дълга къдрава коса често шокира феновете си, появявайки се на сцената полугола.

 

 

За R&B парчетата си Шакира избира по-облечени тоалети: прилепнали топове с принт и блестящи винилови панталони в ярки нюанси.

 

 

За червения килим предпочита подчертаващи съблазнителните й извивки рокли с бляскави или металически детайли (една от роклите й изглеждаше като златна мозайка).

 

 

На церемонията по откриването на собствената й звезда на холивудската Алея на славата тя носеше бяло рокерско яке с акцент върху линията на рамото.

 

 

Освен с музика, Шакира се занимава и с кино. Звездата се е снимала няколко пъти в комедийни телевизионни сериали. Занимава се и с обществена дейност. През 2011 година бе избрана за член на инициативата на Белия дом за развитие образованието на испаноговорящите американци. Тогавашният президент на САЩ Барак Обама оцени високо влиянието, които песните на Шакира и самата тя оказва върху младите граждани на Америка. 

 

 

Певицата е любимка и на футболните фенове. През 2010 година тя се запознава с играча на "Барселона" Жерар Пике, за когото е омъжена и към днешна дата. Шакира и Пике имат две момченца - Милан и Саша.

 

1aasaa1

 

Станете почитател на Класа