Лидерите на Третия райх като деца

Снимки от детството на германския диктатор Адолф Хитлер и неговото обкръжение бяха публикувани по случай 130-та годишнина от рождението на Фюрера, съобщава „Дейли Мейл".

Хитлер е роден на 20 април 1899 година.

 

 

 

Твърди се, че като дете много обичал да пее в църковния хор в австрийския град, където живеел, а по едно време имал желание да стане свещеник. Снимките показват не само Хитлер като дете, но и хората, стоящи редом с него начело на Третия райх в най-мрачната епоха от човешката история. Като бебе Хитлер бил закръглен, с пухкаво лице – нищо общо с портретите му години по-късно, където е изобразяван със строг поглед и остри черти.

 

 

Публикувани са снимки на Херман Гьоринг от 1907 година, когато едва на 14 години е бил млад военен кадет. Като близък съратник на Хитлер след идването на националсоциалистите на власт застава на ръководни постове в армията, в държавния и партиен апарат. Ръководител на военновъздушните сили на Райха - Луфтвафе. Той е единственият носител на ранга Райхсмаршал

 

 

Сред най-доверените хора на Фюрера е и Йозеф Гьоблес, който въпреки че през 1910 година позира за снимка като невинно 12-годишно момче, се превръща в ръководител на най-зловещата пропагандна машина, която светът е виждал. Той е министър на пропагандата и просвещението на Нацистка Германия в периода 1933 – 1945.

 

 

Хайнрих Химлер сякаш не се е променил много от времето, когато се снима през 1910 година до времето, когато става вторият най-влиятелен човек в Третия райх и командир на СС. През 1934 година става шеф на Гестапо. И на двете снимки е с очила и почти невинно детско лице.

 

 

Друго миловидно дете, което след години ще бъде обесено за престъпления срещу човечеството след процеса в Нюрмберг, е Йоаким фон Рибентроп. Той е външен министър на Третия райх и съветник на Адолф Хитлер по външната политика.

 

 

Усмихната е снимката от 1909 година на Мартин Борман. Постепенно той се изкачва в йерархията и през 1943 година е личен секретар на Хитлер. В края на април 1945 година се намира в бункера на райхсканцеларията заедно с Хитлер. След самоубийството на Хитлер и Гьобелс изчезва. През 1972 г. в Берлин при полагане на подземни кабели край гарата „Лертер банхоф" са открити два скелета, които са идентифицирани като останките на Борман и на Лудвиг Щумпфегер. Те са се самоубили, потвърждение на което са сдъвкани ампули с цианкалий.

 

Станете почитател на Класа