Убийствата, които потресоха България през 2019 г.

Битови драми, любов и ревност, пари и стари неразчистени сметки са само част от причините довели до едни от най-знаковите убийства, които разтресоха страната ни през 2019 година. Черната хронология започна само няколко дни след посрещането на новогодишната нощ, пише Trafficnews.bg.

Убийствата, които потресоха България през 2019 г. - 0

Фатална ревност

На 16 януари по особено мъчителен начин бе убита 25-годишната Калина в столичния квартал Банишора. Причината за убийството бе изблик на ревност, след като момичето получило SMS, който отказала да покаже на приятеля си. 23-годишният Васил Василев – гаджето на жертвата вдигнал скандал, който завършил с фатален край. Двамата бяха открити в безпомощно състояние в апартамента им, след като Васил удушил Калина направил неуспешен опит за самоубийство. Двамата са били гаджета от 4 месеца, но напоследък често са се карали, стана ясно от показания на свидетели по делото. След оглед лекари установили стари синини по тялото на жената, което означава, че тя е била пребивана и преди.

Сагата "Чане„

Стоян Зайков под прякор "Чане" , отне живота на своята любима - Милена Шишкова от Костенец. Жената бе намерена простреляна с два куршума в главата и с вързани ръце на метри от дома си. Със Зайков имат дете на 14 години, именно синът им подал сигнал, че майка му я няма, а в домът й има следи от кръв. Дни по късно 42-годишният Валентин Петров братовчед и съсед на издирвания Стоян Зайков, бе открит мъртъв в Костенец. По непотвърдена информация се смяташе, че Чане се е укривал именно на неговия таван. Сагата по издирването на двойния убиец приключи 20 дни след като на 9 май беше намерена застреляна неговата приятелка Милена. На 29 май полицията обгради убиеца в района на Долна баня и Чане сам сложи край на живота си.

Ужасът край Негован

Йордан и съпругата му Марияна от София бяха зверски убити и разчленени от двама строители, които търсели парите им от скоро продадения апартамент. На 17 август минувач откри череп край района на водоема в Негован, пристигналите на място криминалисти открили останките от два разложени и разфасовани трупа със следи от огнестрелни рани в черепите. Откритите тела са простреляни, а след това разчленени и изхвърлени в бидони. Убийството е извършено на 14 юли в апартамента на жертвите на централния столичен булевард "Витоша". След фаталните изстрели убийците разчленили телата на жертвите в банята на жилището им, натъпкали ги в бидони и ги откарали край Негован. После се върнали в апартамента и старателно го почистили с белина. 11 дни след като бяха открити труповете на Йордан Атанасов и жена му Марияна бяха задържани двама строители, по случая те са направиха пълни самопризнания. Пламен Шляпашки е признал, че е застрелял Йордан Атанасов и съпругата му Марияна, а неговият съучастник Георги Нанчев е помагал за разфасоването и пренасянето на двата трупа.

Сотиря потъна в скръб след убийството на малката Криси

На 15 август 21-годишният бивш затворник Мартин Трифонов изнасили и преби до смърт 7-годишното момиченце Криси в сливенското село Сотиря. Момиченцето бе намерено в края на селото, на метри от дома си, в изключително тежко състояние. Откарано е в болница, но медиците не успели да спасят живота му заради тежките черепно-мозъчни травми. Ден по късно убиецът бе намерен да се укрива в покрайнините на селото.

Шерше ла фам

На 13 октомври 34-годишният Тихомир Дринков-Тиши бе наръган 7-8 пъти с нож и намерен мъртъв в локва кръв пред дома му. Жертвата е бил спътник в живота на 24-годишната Даниела Стефанова, но хубавицата въртяла и тайна връзка със Стельо, който бил на гости на двойката във вечерта на убийството. Първоначалната версия по случая бе, че любовникът на хубавицата е отнел живота на Тихомир, но по-късно стана ясно, че именно Диди е намушкала смъртоносно приятеля си, а след това се е опитала да скрие ножа. На заседание в съда пред магистратите, тя обясни, че е хванала ножа за да се защити, а след това не помни какво точно се е случило.

Guns N' Roses

На 10 октомври в столичния квартал Младост бе открит трупа на 46-годишна жена. Станка Марангьозова лежала на предната седалка на автомобила с огнестрелна рана в главата, а до трупа й бе хвърлена бяла роза. Убийството станало на паркинга пред блока, в който живеела заедно с приятеля си, именно той отрил любимата си простреляна в колата. Според разследващите убиецът е познат на жертвата и оставил бялата роза, за да й отклони вниманието. По случая още няма задържан. Марангозова има криминални регистрации за финансови престъпления и несъстоятелност. Шармантната дама, която е дъщеря на покойния вече червен депутат от Бургас д-р Кънчо Марангозов, беше арестувана от ДАНС през 2011 г. за пране на пари и измами. След проведено разследване тя е обвинена за източване на 65 милиона лв. чрез схема, напомняща дейността на прочутите финансови пирамиди.

Лично правосъдие

30-годишна жена бе намерена мъртва в столичния квартал Орландовци. Тя е била с вързани ръце и е изхвърлена на улица "Сините камъни", близо до Владайска река. Трупът е намерен от случайни минувачи в ранните часове на 16 май. Жената, която е от ромски произход, е сред известните джебчийки в столицата. Владислав , Георги и Татян са охранители в скада до който е намерата Пенка. Според обвинението те завързали ръцете на жената със свински опашки и после я пребили до смърт с бухалки и удари в областта на главата и по цялото тяло. Тя е открита със счупен череп и потрошени ръце от побоя. Пенка е била пребивана от същите охранители и преди, когато е била хващана да събира желязо от бившия завод.

 

Станете почитател на Класа