Красива и брутална

Неотдавна светът бе разтресен от новината за смъртта на младата, но и смъртоносна Мария Гвадалупе Лопез Ескивел. 21-годишната красавица бе позната още и като Ла Катрина и бе шеф на един от най-могъщите мексикански наркокартели. Тя бе убита по време на масова престрелка, след като заедно с още седем члена на бандата си нападна войска на националната гвардия и полицията в мексиканския щат Мичоакан. Фаталната 21-годишна мексиканка бе известна още и като "Дамата на смъртта и независимо, че е била толкова млада, животът й е бил като за книга или филм. Образът й служи и за прототип на романа на Артуро Реверте "Кралицата на Юга", по който бе заснет и сериал, излъчван и в България.

 

 

Мария е била начело на Cártel de Jalisco Nueva Generación (CJNG), който доскоро се е смятал за един от най-мощните в Мексико Те са били толкова силни и добре организирани, че например имали свои собствени работилници, в които членовете можели да се научат как сами да правят пушки и пистолети. Мария произхождала от обикновено мексиканско семейство. Бащата бил строителен работник, а майката - домакиня.

 

 

Преди да премине към кварталните банди Мария дори била и добра ученичка. В един момент, обаче, изгубила интерес към учението и се отдала изцяло на забавления и наркотици. Мария се присъединява към картела през 2017 година и бързо завоюва шеметген успех, изкачвайки се на върха благодарение на своята бруталност и смелост. От онзи период почти няма нейна снимка, на която да е без оръжие, свидетели разказват, че командвала мъжете като пълководец и успявала да подчини и най-коравите убийци. Младата жена умира, докато опитва да прекара огромно количество наркотици. Тя и хората й са пресрещнати от служители на националната гвардия, които откриват огън по тях. Очевидци разказват, че Мария се борела до последно и успяла да ликвидира поне няколко от униформените.

Станете почитател на Класа