Карантина ли? Уникални КАДРИ на безобразия в циганските махали, заснети от инфрачервения дрон

Пуснатият в експлоатация дрон с инфрачервен сензор за засичане на телесната температура отдалеч днес цял ден обикаля бургаските ромски гета в няколко квартала на морския град. Целта му е не само да провери от височина около 25 метра дали малцинствата спазват мерките за безопасност по време на извънредното положение, но и да провери дистанционно дали някой от ромското съсловие няма завишена температура, пише "Флагман".

 

 

Дронът е оборудван със сензор, който е чувствителен към инфрачервена светлина и така може да засича отдалеч температурата на всичко, което камерата му заснеме. За да са максимално достоверни резултатите, той не трябва да е на повече от 20-25 метра от своята цел.

 

 

Дронът може да измери температурата на единичен обект, но е също толкова точен, когато сканира група обекти. Тогава той индикира цветово или с цифри, както бъде настроен, кой от групата обекти е с различна от на останалите температура.

 

Карантина ли? Уникални КАДРИ на безобразия в циганските махали, заснети от инфрачервения дрон - 0

 

Кадрите са от днес и на тях ясно си личи, че представителите на малцинствата ни най-малко спазват мерките против разпространението на коронавируса. Видно от видеата те се събират на големи групи на по-отворените в гетата места и наблюдават летящия над главите им апарат. Изключено е да се говори за ограничени социални контакти, както и за спазване на дистанция от 1.80 метра между тях.

 

 

https://youtu.be/67npOB-yW_M?t=5

 

https://youtu.be/0gEiUDIkqPI

Станете почитател на Класа